Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kruszynka99

Co zrobić żeby facet mi się oświadczył??

Polecane posty

Gość Kruszynka99

Jesteśmy razem 3 lata i 2 miesiące. Razem mieszkamy już dwa tygodnie. Jak byliśmy ze sobą rok mówił że mi się w tym roku oświadczy i tak do tej pory nic.. :( Co mogę zrobić żeby się oświadczył? Nie chce naciskać bo skutek będzie odwrotny

Gość gość
oświadcz sie pierwsza mamy równouprawnienie :P

Gość GallAnonim_
Hej (tu facet) Z jednej strony nie chcesz naciskać, z drugiej chcesz go jakoś "skłonić"? Widzisz, jeśli ślub jest dla Ciebie ważny a dla niego nie, tzn. że nie rozmawiacie na ten temat. W/g mnie trzeba porozmawiać. Powiedz mu, że ty byś chciała go za męża (podaj 2-3 pozytywne jego cechy) i to jest dla Ciebie ważne. I zapytaj go co on czuje na słowo "ślub"? Człowiek ma wiele potrzeb ale w byciu facetem on nie zaspokoii 100% twoich potrzeb - wiec proszę pogódź się z tym że dla Ciebie jest ważny ślub dal niego nie. Najczęstrza przyczyna u faceta to lęk (czasami uświadomiony, częsciej nie) przed utratą wolności, przed rozwodem, że się Ona zmieni, że to już konieć młodości itp. Zastanów się też co zrobisz jeśli on powie, że nie chce ślubu ale chce z Tobą być dalej.

Gość Kruszynka99
Jeśli chodzi o ślub wiem że chce tego samego co ja sam mi o tym mówił więc napewno chce małżeństwa dla niego jest to ważne jak i dla mnie ale wiadomo kobiety zazwyczaj są nie cierpliwe :)

Gość gość
nie wolno naciskać na mężczyznę ale możesz sprawić, że zawsze obojętnie dokąd pójdzie będzie chciał wciąż ciebie...

Gość Kruszynka99
Najpierw ja sie mu oswiadcze i kupie obraczke a potem pojdziemy razem spac i seks do rana taki rytulal zareczynowy

Gość Kruszynka99
Dlatego tak jak wspominałam nie chce naciskać, ponieważ to i tak nic by nie dało

Gość Kruszynka99
"Najpierw ja sie mu oswiadcze i kupie obraczke a potem pojdziemy razem spac i seks do rana taki rytulal zareczynowy" - ludzie serio żeby się podszywać pod mój pseudonim..

Gość gość
Ja ze swoim byłam związana cały okres studiów. Po czterech latach zaczęłam temat co planuje po skończeniu, czy chce wracać swoje strony czy zostać bo ja zamierzam wrócić w swoje skoro mnie tu nic po zakończeniu studiów nie czeka. Więcej nie zaczynałam tematu. Po obronie się oświadczył :P

Gość Kruszynka99
Ja szkołe skończyłam i miałam nadzieję że na wakacjach wspólnych mi się oświadczy i dalej nic hymm może dawać jemu jakieś sygnały tylko jakie?

Gość gość
Dwa tygodnie wspolnego mieszkania to za malo na takie deklaracje

Gość Kruszynka99
Niby tak ale wcześniej się codziennie widzieliśmy a za nim poszliśmy na swoje to często pomieszkiwałam u niego. A jak tak patrząc to nie zawsze osoby muszą ze sobą mieszkać żeby się oświadczyć

Gość gość
Nie rozumiem ciebie. Ślub to formalność. To że zalegalizujecie wasz związek to przecież nic się nie zmieni dla was. Tak czy siak jesteście razem, razem mieszkacie ... itd. więc uważam, że niepotrzebnie się martwisz i zadręczasz

Gość gość
A co tak naciskasz ? jesteś w ciąży, Ty ebany katolu ?