Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość gość

Poprawa z matematyki 2 technikum

Polecane posty

Gość gość

Witam tak się stało że nie zdałem z matmy na koniec roku, 27 sierpnia mam poprawkę. Matematykę mam normalna, nie.ukrwam zawalilem. Pytanie jak myślicie czy nauczenie się na taką poprawkę w 2 tygodnie jest realne? Nie jestem jakimś debilem, yzn jestem bo dopuściłem do takiej sytuacji, ale ogólnie myślę że aż taki głupi nie jestem. Planuje uczyć się z filmików z YouTube i rozwiązywać zadania z książki. 2 pytanie to takie czy na tej poprawce dadzą nam wzory? Na wszelkich pracach klasowych je otrzymywaliśmy i mogliśmy używać zwykłego kalkulatora. To są zagadnienia SUMY ALGEBRAICZNE Sumy algebraiczne Dodawanie i odejmowanie sum algebraicznych Mnożenie sum algebraicznych Zastosowanie wzorów skróconego mnożenia Równania kwadratowe Równania wyższych stopni FUNKCJE WYMIERNE Proporcjonalność odwrotna Wykres funkcji Przesunięcie wykresu funkcji wzdłuż osi OY Przesunięcie wykresu funkcji wzdłuż osi OX Wyrażenia wymierne Równania wymierne Wyrażenia wymierne – zastosowania FUNKCJE WYKŁADNICZE I LOGARYTMY Potęga o wykładniku wymiernym Potęga o wykładniku rzeczywistym Funkcje wykładnicze Przekształcenia wykresu funkcji wykładniczej Pojęcie logarytmu Logarytm dziesiętny Logarytm iloczynu i logarytm ilorazu Logarytm potęgi Działania na logarytmach Zastosowania funkcji wykładniczej i logarytmów CIĄGI Pojęcie ciągu Sposoby określania ciągu Ciągi monotoniczne Ciąg arytmetyczny Suma początkowych wyrazów ciągu arytmetycznego Ciąg geometryczny Suma początkowych wyrazów ciągu geometrycznego. 1 dział bardzo prosty więc szybko przyswojenie. Co o tym myślicie? Pytam osoby które były w podobnej sytuacji

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować