Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Chce pojechać na wakacje w październiku

Polecane posty

Gość gość
idź do tui, neckermana, rainbow tour lub itaki. Omijaj biura nieznane, bo możesz zapłacić i nie polecieć, albo polecieć i mieć problemy z powrotem do kraju. Lepiej zapłacić odrobinę więcej, niż później błagać ambasadę o pomoc lub wracać na swój koszt i później sądzić się o zwrot kosztów.

Gość gość
No to Egipt bo widze, ze patrzysz na kase. Turcja jeszcze, ale tam moze tez popadac. Tanio i słonecznie w.Egipcie ew w Tunezji...

Gość gość
Ja do Egiptu nawet za darmo nie pojechalabym, zależy czego tak na prawdę chcesz. Idź do biura, określ oczekiwania i powybieraj, ale nie kupuj jeszcze, bedzie taniej, nawet kilka tygodni przed kupisz, zaczekaj. Nie patrz na te ceny, będą lasty, dla.dwóch osób bez problemu znajdziesz coś w dobrej cenie. Ja jeżdżę sama z dziećmi raz i raz wspólnie z mężem. Jak z mężem i w Europie to na własną rękę, ale z dziećmi albo dalej tylko z biurem.

Gość gość
Musicie sami z mężem określić swoje preferencje, każdy lubi co innego, ja mam swoje typy a Ty może masz inną wizję urlopu. Możesz popatrzeć na stronach biur albo iść się rozejrzeć wstępnie.

Gość gość
Dlaczego Egipt nie? Tak naprawdę sama nie wiem co chce oprócz tego że chce żeby córka się świetnie bawiła od świtu do nocy ;) wiec hotel najlepiej z jakimś mega atrakcjami dla dzieci. Po za polskim morzem i górami nie widziałam nic ;) jak dla mnie może być egipt i Tunezja ;) A ten opiekun o którym wspinalylyscie to jest jeden na wycieczkę? Czy ludzie z wycieczki trzymają się razem? Czy ten opiekun to Polak?

Gość gość
Opiekun to Polak. I czy trzymaja sie razem? Od kazdego zalezy z kim bedzie trzymal..My sie nie integrowalismy specjalnie.. W hotelach jest mieszanka.narodowosciowa..kazdy spedza czas jak ma ochote i z kim. Coraz dziwniejsze pytania zadajesz

Gość gość
00 38 :) wiem może i dziwne ale dobrze ze odpowiadasz :) Myslalm ze może w hotelu z jednego biura mają pokoje wszyscy kolo siebie

Gość gość
Co jeszcze powinnam wiedzieć?

Gość gość
Nie rozsiani sa po calym obiekcie. Zreszta rozne pokoje mozna sobie wybrac, sa opcje cenowe na widok na ogrod, widok na morze, pokoj rodzinny, bungalow itd. Nie kazdy chce siedziec na kupie z Polakami. Ja nie, wole integrowac sie z miejscowymi. Przyjezdzasz dostajesz opaske all inc, jesli takowa opcje wyzywienia wybierzesz klucz do pokoju i robta co chceta. Kolo recepcji beda informacje w jakich godzinach dostepny jest opiekun, dostaniecie do niego rowniez nr telefonu. Nie wiem co jeszcze mozna dodac. Do odwaznych swiat nalezy, w koncu musi byc ten pierwszy raz.

Gość gość
Ja zawsze załatwiam wszystko sama. Jak lecielismy na zagraniczne wakacje pierwszy raz, z czterolatką, to i tak wszystko sami ogarnęliśmy. to było do Lisbony i Faro. było super. i nie za drogo. wiosna 2015 roku - dalismy za tydzień, za absolutnie wszystko - niecale 7 tysiecy złotych, a nie mielismy all i8nclusive tylko jadalismy śniadania we wlasnym zakresie a obiado-kolacje w restaruracjach lub tz uliczne jedzenie, poza tym dużo lodów, kawa, piwo, soki, duuuzo owoców sporo plażowania ale też nieco płatnego zwiedzania.

Gość gość
Ja tez 5 razy bylam na wlasna reke. 3 razy w Chorwacji. Wiadomo, ze lepiej i taniej.

Gość gość
10 39. Dziękuję bardzo. Bardzo mi pomogłas nie wiem czy wszystkie cenne informacje ty pisałaś ale dziękuję. :) możesz jeszcze czasami tu zaglądać? Jak będę załatwiala wyjazd może będę potrzebowała jeszcze twoje pomocy :) :)

Gość gość
Jeśli chcielibyście na miejscu gdzieś pojechać, to zróbcie to na własną rękę (można wypożyczyć samochód, jechać autobusem itp.) lub weźcie wycieczkę z lokalnego biura podróży, gdzie będzie co najmniej o połowę taniej i na pewno ciekawiej (tubylcy znają ciekawsze miejsca i mają do nich łatwiejszy dostęp ;) ). Byliśmy w Kenii ze znajomymi. Oni mieli już wykupioną wycieczkę - safari w pakiecie, my nie, bo znalazłam forum z opiniami dotyczącymi lokalnego biura i chciałam to załatwić na miejscu. Pojechaliśmy z tym lokalnym biurem (byliśmy tylko my i jeszcze jedna para z naszego hotelu) i było super. Mogliśmy nawet modyfikować wyjazd na bieżąco, nie to co oni. Później z tego samego biura lokalnego wzięliśmy przewodnika z samochodem osobowym i obwiózł nas po zabytkach/miejscach historycznych pobliskiego miasta. Wszystko w naszym tempie, nie to co wycieczka autokarowa, gdzie większość widzieli zza szyb :P

Gość Weherowo1
W październiku śmiało mogę polecić Wejherowo. Jest dużo mniej ludzi niż w sezonie, ciszej i spokojniej. Ceny też są niższe, a o rezerwacje pensjonatu też nie trzeba się martwić. Do morza niedaleko, wokół wiele wartych zobaczenia miejsc. Co do atrakcji to znajdziecie tutaj: www.turystyka.wejherowo.pl

Gość gość
Według mnie mazury są piękne o każdej porze roku. Dlatego się tam wybieram pod koniec października. Zdecydowałam się na ofertę hotelu Zalesie Mazury. Hotel ten ma specjalną ofertę dla rodzin z dziećmi. Dzieciaki będą miały tam co robić, więc nie będę musiała zajmować się ich zabawianiem.

Gość Znajomy znajomego
Polecam ofertę apartamentów Sun&Snow w naszym pięknym kraju! Bardzo dużo ciekawych i sprawdzonych ofert. Czysto, schludnie i komfortowo! https://www.sunandsnow.pl/

Gość gość
Grecja, Hiszpania, Egipt, Turcja w tych krajach jest jeszcze ciepło. Wróciłam z Turcji tydzień enterem przelot miałam, 5 gwiazdek hotel wszytko było co trzeba. Jedzenia full, pogoda 30 stopni. Mniej ludzi było niż w sezonie, sistra była w sierpniu i mówiła że na plaży był wysyp turystów.

Gość gość
Też wybieram się na wakacje jesienią. Pojadę do Iranu z Aliena Tours czeka mnie niesamowita przygoda, bo poza typowymi atrakcjami turystycznymi będą miał okazję zobaczenia typowego irańskiego domu i spotkania z mieszkańcami tego kraju

Gość gość
Teraz to na Kanary dobrze jest jechać, z greckich to ewentualnie Kos, Rodos, Kreta, poza tym Cypr.

Gość gość
gość 2018.08.11 ja tez sprawdzalam wycieczki z biura i z booking|+dojazd wlasny i z biurem wychodzi TANIEJ. Dlatego zawsze latam z biurem- wszytsko zalatwia za mnie a ja tylko odpoczywam, i jeszcze mam taniej usmiech.gif xx Dzis biuro jest,a jutro go nie ma .. Po Europie ,nie ogarnac samemu wyjazdu to obciach.. Nielubie jak mi ktos dyktuje gdzie mam spac,kiedy i co jesc i cow danej chwili robic.. A jeszcze towarzystwo podpitych rodaków np.podczas transferu to sama przyjemnosc.. Gorsi sa tylko podpici brytole.. Nie mówiac o ich towarzystwie w hotelu.. Nie, wole sama , tam gdzie ja chce ,tak jak ja chce i kiedy chce.