Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Moja kuzynka zostawiła dzieci teściowej i pojechała sobie z mężem na urlop

Polecane posty

Gość gość
Dla mnie to normalne, nie jestem tylko matką a też człowiekiem i jak każdy człowiek chce mieć czas tylko dla siebie. Przesadą jest w tym tylko wiek młodszego dziecka, ja nie zostawiłabym dziadkom dziecka poniżej 2 r. ż, bo przy tak małym dziecku jest za dużo pracy.

Gość gość
Matki kukułki

Gość gość
A ja czekam aż córka skończy chociaż trzy lata i wtedy myk jedziemy sami na urlop, a mała z babcią ;)

Gość gość
Jesli miala taka mozliwosc to czemu nie .Lepiej zostawic z babvia niz ciagnac na sile .

Gość gość
Haha dziecko nie jest psem. Co z tego że można zostawić z babcią? Zostawisz wtedy babce na siłę. Trzeba było spełniać marzenia przed założeniem rodzine.

Gość gość
gość dziś A dlaczego, a może dziewczyna chce już odstawiać małą. Dała babce mm, a sama albo wzięła leki, albo będzie odciągać coraz rzadziej. Ja szybko rzuciłam kp i w sumie może dwa dni odciągałam, a potem samo zaczęło zanikać. x Małą na pewno, ale tam jest 4miesięczny synek. :P To, że tobie fajnie zeszło, nie oznacza, że tej kobiecie też. Poza tym, te leki wcale nie są bezpieczne, a jeśli chodzi o odciąganie, to lepiej dziecko przystawiać coraz rzadziej , a nie laktator. Dalej uważam, że to prowo. xx Piszecie tutaj odpoczynek, odpoczynek. Szczerze powiedziawszy, to żaden odpoczynek. Może fizyczny w jakimś sensie, ale nie psychiczny. Normalnej matce w głowie ciągle siedzi, czy z dzieckiem wszystko w porządku itd. 2-3 dni jeszcze ok, ale tydzień chyba psychika matki nie da rady.

Gość gość
Tez tak zrobilam jak Twoja kuzynka ( moje dzieci troche starsze) i mam zamiar na drugi rok zrobic to ponownie :) Juz sie nie moge doczekac.

Gość gość
To prowokacja, poprzedni temat z zostawieniem większego dziecka nie pyknal , to teraz troll podbija zostawienie niemowlęcia kp. Przecież na zdrowy rozum biorąc to praktycznie niemożliwe. Piersi by eksplodowały, nie mówiąc już o tym czym to dziecko miałoby być karmione nagle odstawione od piersi.

Gość gość
Zwróćcie uwagę "kuzynka zostawiła dziecko i pojechala z mężem"!!! Nie "rodzice zostawili dziecko dziadkom" tylko ona zostawiła, ta wredna suka, wyrodna matka, ta podła świnia. No bo przecież tatuś jak zawsze w porządku, o niczym nie wiedział, nie zauważył, niewinny, cudowny ojciec!

Gość gość
Ja ogólnie nie mam nic przeciwko żeby dać swoje dziecko pod opiekę dziadkom, ale na pewno nie teraz. Mój synuś ma 4 miesiące właśnie i w życiu bym go nie zostawiła samego dłużej niż jeden dzień z kimś, po pierwsze uważam że jest za mały a po drugie chyba sama bym z tęsknoty umarła :). I nie mówcie że takiemu maluszkowi jest obojętne z kim zostaje, bo właśnie dla dziecka do 1 roku życia najważniejsza jest mama i jest związane najmocniej właśnie z nią. Zwłaszcza takie karmione piersią. Mój synek nie potrafi się uspokoić u nikogo, nawet u swojego taty, muszę być ja to jest cisza w dwie minuty.

Gość gość
Kolejna debilka co musi wszędzie dzieciara ze sobą zabierać A potem pełno tych wozkar po nogach jeździ, pchają się jak takie święte krowy, ryk pisk i jak tu wypocząć można albo coś iść pozwiedzać. A powiec coś jakiej świętej krowie to zaraz wielkie oburzenie

Gość gość
To ich sprawa, ja nie wiem czy by zostawiła kuzynka mojego męża zostawiła dziecko swojej mamie 6 mies dziewczynkę, niestety już jej żywej nie zobaczyła dziecko zmarło we śnie co akurat wpływu kuzynka by nie miała nawet jakby na miejscu. Teraz dziewczyna jest w zakładzie psychiatrycznym a mąż nie wiadomo gdzie.

Gość gość
Osobiście pierwszy raz zostawiłam dziecko na weekend jak miało 3.5 roku. Gdyby dziadkowie byli bardziej chętni to myślę że roczne czy poltoraroczne dziecko jest gotowe żeby zostać na 2-3 dni bez rodziców. Ale takiego niemowlaka bym nie zostawiła.

Gość gość
widocznie po to aby dorobić kolejnego bachora dla 500+

Gość gość
Ojejku zazdrościsz?

Gość gość
Dlaczego piszesz tylko o kuzynce a o jej mezu już nie? Dziwne że kobiety są bardziej surowe dla innych kobiet!

Gość gość
Dzieci i tak nic nie jarzą jak maja te 4 miesiące i 3 lata, odpocznie sobie babka i super. Jeśli nie robi ciągłej niańki ze swojej mamy i to tylko taka jednorazowa akcja to spoko

Gość gość
Jasne dzieci nic nie jarzą, puknij si,ę w głowę!

Gość gość
A to ździra, dziecko od cycka odstawiła żeby rybe z frytkami zjeść :o

Gość gość
I super zrobiła zawistna małpo, srasz z zazdrości:)

Gość gość
Każdy kij ma dwa końce i prawda zawsze leży po środku ja mam dwie córki starszą zawsze było mi łatwiej zostawić jadąc do polski( mieszkam za granicą) niż młodszą a mianowicie dlaczego młodsza pomimo że ma już prawie 11 lat prawie płacze jest bardzo ze mną związana i prosi mamusiu nie jedź więc jak myślicie jade sama czy z nią.