Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Moja kuzynka zostawiła dzieci teściowej i pojechała sobie z mężem na urlop

Polecane posty

Gość gość

dla mnie to nie do pomyslenia zostawic dwoje dzieci, w tym synek 4 miesieczny karmiony piersia, a corka 3 lata i pojechac sobie na urlop. nie oceniam jej jako matki,bo nie o to chodzi,ale jednak lekki szok jest.

Gość gość
Nie zesraj się z tego szoku.

Gość gość
Chcą się pogzić, póki są młodzi. Jak dzieci dorosną to już nie będzie to. Nie oceniaj, nie zazdrość, tylko bierz męża i jedźcie się gzić !!!

Gość gość
Też uważam, że to dziwne, ja bym tęskniła strasznie, do tego i tak trzeba ściągać pokarm i tak, a co z karmieniem tego małego dziecka? Naściągała tyle czy dadzą mm?

Gość gość
bardzo dobrze zrobiła. Jak sobie przypominam tych rodziców z dziecmi na lotniskach...noc, wysokie temperatury, dzieci zmęczone, ledwo żywe, jakieś składane wózki...i po co to wszystko, jeśli dziadkowie mogą i chca się zająć wnukami? Młodzi pracują, należy im się odpoczynek.

Gość gość
bez przesady ciupciać można się w domu jak dzieci śpią albo zostawić na chwilę z niania czy babcią a nie kilka dni. chuć ważniejsza ?

Gość gość
tak tak młodzi pracują i należy im się odpoczynek. Zwłaszcza matka na urlopie macierzyńskim. Boże co za czasy. Jasne ludziom należy się odpoczynek. Ale przecież to jest maleństwo 4 miesiące! Nie mówiąc już, że w razie choroby będzie problem z lekarzem, bo musi być rodzic.

Gość gość
Nie wyobrażam sobie zostawić moje córeczki i jechać bez nich. To radość być razem. Piersi by mi chyba ekspodowały z nadmiaru pokarmu. wg mnie to egoistyczne. Potem takich rodziców dzieci zostawiają w szpitalach , jak chcą jechać na wakacje, Przykład idzie z góry.

Gość gość
Aha. I nie uważam że rodzicom nic nie wolno. Ale czym innym jest wyjście na miasto na 3 godziny a czym innym wyjazd na kilka dni! Na wszystko przyjdzie czas. A młodzi teraz chcą wszystko już od razu i tylko oni i ich potrzeby

Gość gość
To mniejsze t pewnie nie wie co się dzieje ale to starsze to pewnie tęskni za mamą.

Gość gość
a przy dwójce małych dzieci to nie praca? Odpoczynek się nie należy?

Gość gość
Odpoczynek należy się każdemu,ale rodzicielstwo łączy się z odpowiedzialnośćią. Zachowali się jak gówniarze, a nie rodzice.

Gość gość
Tylko "należy się", "należy się". Kutwa, pokolenie NALEŻY SIĘ :o a małemu niemowlakowi nie należy się bliskość mamy, jej ciepło, mleczko,które dotychczas piło z piersi? A starszemu nie należy się wspólny wypad z rodzicami, zwiedzanie, wspóne spędzanie czasu? Wszystko ku...r/w//wa się aleyż pokoleniu 80/90

Gość gość
Moja kuzynka też pojechała tylko z mężem. Jej teściowie po powrocie z Chorwacji sami zaproponowali, że wezmą dzieci, a oni niech gdzieś jadą. Kuzynka ma bliźniaki, już chodzą i nie wymagają karmienia piersią, tylko intensywnej uwagi, żeby sobie krzywdy nie zrobiły. Przynajmniej trochę odpocznie od dzieci i spokojnie pozwiedzają, co tylko zechcą :-)

Gość gość
Zalosne jestescie. Te dzieci nawet nie beda tego pamietac. Ja co roku wyjezdzam kilka razy po kilka dni bez dziecka - jest radosne szczesliwe i super sie rozwija. Wyjazdy z dzieckiem tez sa ale to jest nie to samo. Smiac mi sie chce z tych dracych bahorow i wnerwionych zlych rodzicow nad basenem. Madki polki nie zesrajcie sie. A teraz sory wracam do pracy bo za tydzien lecimy z mezem na tydzien i zostawiamy dziecko dziadkom ktorzy bardzo sie ciesza. Si ju!

Gość gość
Ja jestem z pokolenia 90 ale nie wydaje mi się że "należy się". To dla mnie jest chore że ludzie mają dzieci i zostawiają komu mogą byle uciec od obowiązków. Każdemu się należy odpoczynek? A dzieciom nie? Dzieci są takie straszne że nie można z nimi dobrze się bawić? To po co było zakładać rodzinę? Dla mnie to jest dziwne. Przed dziećmi myślałam że to normalne że ludzie zostawiają dzieci dziadkom ale teraz to jest dla mnie dziwne. Nie zostawiła bym. Nawet na parę godzin. Odwiedzamy ale nie zmuszam kogoś do opieki nad dzieckiem bo mi się należy odpoczynek. A nie mów że to pokolenie 80/90 bo z tego co ja wiem, dużo ludzie w pl maja i mieli takie myślenie jeszcze przed tym. Ludzie którzy wychowali dzieci w tym okresie robili to samo.

Gość gość
Autorko ty ją oceniasz, a poza tym temat był, więc podejrzewam, że prowo

Gość gość
Dzieci można wszędzie ze sobą zabrać na wczasy. Są dla nich zniżki, małe całkiem za darmo, animacje, zabawy i wszyscy są zadowoleni. Jak kto woli. Bez dzieci można szlajać się po nocy i szaleć, jak kto woli w sumie

Gość gość
Dla dojrzałych ludzi nie jest najważniejsze szlajanie się pi nocy tylko rodzina która założyli.

Gość gość
Tak lepiej oddać dziecko ciapatemu w Tunezji na animację niż dziadkom pod opiekę.

Gość gość
Byliśmy na nartach ze znajomymi, którzy pierwszy raz zostawili maluszka pod opieką rodziców. Bardzo to przeżywali, czy mu się coś nie stanie, ciągle pisali i dzwonili do rodziców, ale przecież z małym dzieckiem nie wszędzie da się pojechać. Trudno sobie wszystkiego odmawiać i później żałować, jak dziecko się odwdzięczy pyskowaniem

Gość gość
Połknęłyście to prowo jak pelikan. Jak się karmi 4miesieczne dziecko piersią, to się go nie zostawia na kilka dni, bo można sobie samemu krzywdę zrobić.

Gość gość
Od animacji są Polacy z biura podróży, a nie jakiś pierwszy lepszy ciapaty :-)

Gość gość
Biust by wybuchł jak terrorysta? :-)

Gość gość
A dlaczego, a może dziewczyna chce już odstawiać małą. Dała babce mm, a sama albo wzięła leki, albo będzie odciągać coraz rzadziej. Ja szybko rzuciłam kp i w sumie może dwa dni odciągałam, a potem samo zaczęło zanikać.

Gość gość
Niech każdy żyje po swojemu, nic nam do tego kto jak spedzi urlop. Ja swoich nie zostawiam, ale nie oceniam, może oni wolą sami odpoczywać albo wybrali wycieczkę, gdzie dla dzieci byloby za ciężko?

Gość gość
Pewnie by wybuchł i ludzi dookoła mlekiem ochlapał. Lepsze to niż zarzygane pijaki w popularnych kurortach na Majorce i na wyspach greckich

Gość gość
Mnie natomiast bawią te rodziny, które idą z maluszkami na wycieczkę w góry, słońce, skwar, gorąco, facet spocony od nosidełka, a dziecko w nosidełku wyje wniebogłosy. Drugie jęczy, że je nogi bolą, no ale matka na barana nie weźmie, a ojciec już nosidełko ma, więc drugie by tyłkiem na pierwszym wylądowało. I zamiast przyrody słyszysz tortury. Toż to odpoczynek i rozrywka, dla wszystkich :)

Gość gość
Wycieczki objazdowe to na pewno za ciężkie dla dzieci. Trzeba poczekać, aż skończy jakieś 10 lat albo więcej i zacznie się czymś interesować

Gość gość
Ekorodzice uważają inaczej i hartują maluchy kosztem innych turystów :)