Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Które imię wybrać ? Adam czy Maciej ?

Polecane posty

Gość gość

Nie moge się zdecydować... Które ładniejsze ? Adaś czy Maciuś ?

Gość gość
Adam podoba mi się bardziej. :)

Gość gość
Zdecydowanie Adam

Gość gość
Adam ładniejsze

Gość gość
Ja właśnie też dotychczas byłam przekonana do Adama... Jeszcze zanim zaszłam w ciąże planowałam, że dam dziecku takie imię. Ale teraz zaczynam się zastanawiać nad Maćkiem, Maciusiem - jakoś tak lepiej mi się kojarzy :)

Gość gość
Adaś dużo ładniejsze. Jak to mówią, pierwsza myśl najlesza, ale to twój wybór.

Gość gość
ja mam Adasia , ma 7 lat . Super chlopczyk!!!!

Gość gość
Jestem Adam, dobrze wkładam.

Gość gość
21.02 Jakby to była moja pierwsza ciąża to pewnie też bym powiedziała, że pierwsza myśl jest najlepsza :D Ale z córką też się wahałam między dwoma imieniami, wybrałam to pierwsze i teraz żaluje ;( Chociaż gdybym wybrała drugie pewnie też bym żałowała... Ehh, te dylematy.

Gość gość
Maciusz i Wojtus uroczo,Maciej i Wojciech tez ok, ale wybralabym Adama, bo to imie uniwersalne i gdy dziecko wyjedzie za granice jego imie bedzie brzmialo tak samo, albo bardzo podobnie. Chociaz Adam sam w sobie mi sie nie podoba, Adas - slodko,

Gość gość
Maciek to sie u nas mowilo na brzuch jak pilka a nie chcialabym do swojego dziecka wolac Maciek, ale ci maciek odstaje. Adam brzmi powaznie i gdzie nie ruszy w swiat to latwiej wymowic jak Mac iei.

Gość gość
21.12 Wojciech źle mi się kojarzy, dlatego odpada :D No właśnie ja też mam ten dylemat, że podoba mi się "Adaś", ale "Adam" już tak średnio. A całe życie nie będę się przecież do niego zwracać zdrobnieniem :)

Gość gość
dziś 21.02 Jakby to była moja pierwsza ciąża to pewnie też bym powiedziała, że pierwsza myśl jest najlepsza smiech.gif Ale z córką też się wahałam między dwoma imieniami, wybrałam to pierwsze i teraz żaluje ;( Chociaż gdybym wybrała drugie pewnie też bym żałowała... Ehh, te dylematy. x a między jakimi imionami dla córki się wahałaś? I jak córka ma na imię? Maciek też jest ok, ale Adam ładniejsze moim zdaniem.

Gość gość
Wahałam się między Antosią a Natalią. Wybrałam 2 opcje.

Gość gość
to wybrałaś ładniejsze imię, według mnie. Moja corka ma na drugie imię Natalia.

Gość gość
Bo nie wola się Maciek tylko Maciej wiesniaki. Mój mąż jest Maciej i na początku mi powiedział ze nie lubi jak na niego mówią Maciek i zarówno ja jak i cała rodzina moja mówimy Maciej. Może z 2 razy przez 10 lat powiedziałam do Niego Maciek ale aż głupio zabrzmiało. Tak jak głupio brzmi jak on mówi do mnie pełnym imieniem a nie zdrobniale. Za to jego buraczana rodzina wiecznie Maciek

Gość gość
22.04 Każdy mówi jak chce. Już wyobrażam sobie wasze rozmowy np. przy śniadaniu ; - Macieju, czy byłbyś tak uprzejmy i podał mi masło ? - Ależ oczywiście, Zuzanno nie ma problemu.

Gość gość
Ja mam 6-latka Maciusia. Jest kochanym, inteligentnym chłopakiem :-)

Gość gość
wczoraj Ale numer, ja tez mam Natalię, ale wolam na nia Tośka :] Najpierw byla:Natalia,Natalka,Natasia,Tasia i w koncu Tosia i Tośka. Tylko corka juz nastolatka, wowczas te "stare" imiona byly jeszcze obciachowe. Natalia to ładne imie, bardzo wdzieczne

Gość gość
ładniejsze jest Maciej. Adan nie podoba mi się w ogóle. Kojarzy mi sie tak jakos staro, moze dlatego że moja kolezanka miała dziadka Adama.

Gość gość
Adam mi sie nigdy nie poodbalo, dla mnie jest pedalskie

Gość gość
uuu wracam do przestarzałych imion a co się stało z barajankami nicolami itp już passe są . Mam pomysł daj mu stefan

Gość gość
no mnie sie bardziej Maciek podoba ale. to musicie sami wybrać

Gość gość
Wszystkie Adamy to fajne chłopaki, a w przyszłości mężczyźni, wierni i mają smykalke do interesów. Macki kojarzą mi się ze slimakiem. Powolni, leniwi i flegmatyczni. Znam dwóch Maciusiow obaj grubi no taki Maciuś :) Adam to imię męskie i eleganckie. Jednak to Twój wybór.

Gość gość
Mnie się bardzo podoba imię Maciej, ale to pewnie dlatego, że miałam w klasie super chłopaka o tym imienia. Mądry, przystojny, utalentowany. Konkretna osoba często wpływa na nasze postrzeganie imienia.

Gość gość
zdecydowanie Adam, Maciek nigdy mi się nie podobało