Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co macie dziś na obiad?

Polecane posty

marawstala dzięki spróbuję takiego zrobić któregoś dnia :) A dziś tradycyjnie kotlet z cycka kurczakowego, mizeria surówka i ziemniaki

Gość marawstala
* obtoczony Jest smaczny : )

Gość gość
Pamiętam taki kalafior w panierce z dzieciństwa. Do tego jeszcze świeży chleb z masłem i herbata

Gość gość
11.03. To bardzo prosto sie robi.Musisz sprobowac.Z pewnoscia sie uda,bo tam nie ma co sie popsuc. Kilka ziemniakow zetrzec na tarce,lub potraktowac je w robocie,bo ja tak robie. Na patelni lekko podsmazam np.pokrojone w kostke pieczarki,cukinie,kielbaske,pore,cebule itp. Kiedy farsz przestygnie,dodaje do masy ziemniaczanej,dodaje tez make ,ale to juz zalezy od ilosci startych ziemniakow. Przyprawy wedlug swoich upodoban,wiadomo sol i pieprz to podstawa. Wymieszana mase klade na blache,ktora jest zawsze w wyposazeniu piekarnika.Blache wykladam papierem,i ten papier natluszczam,aby nie przywarlo . Pieke 185 stopni,przez 20 minut. Uda sie,zycze smacznego.

Gość gość
11.03 Kurcze zapomnialam,bo dodaje jajko do tej masy.

Gość gość
Z cycka kurczaka ? Boże z jakiej wiochy jestes ? Az mi obrzydło jedzenie jak to przeczytałam

Gość gość
Igulka777,co sie przejmujesz jakas debilka,co wpada na kazdy temat,aby namieszac.

Gość gość
Łososia pieczonego w folii, do tego pieczone ziemniaczki i surówka.

Gość gość
11:23 - dzięki za odpowiedź. Wszystkiego dobrego :)

Gość gość
He he ja z Warszawy jestem z tzw dziada pradziada a też mówię cycki z kury :D Na obiad mam leczo warzywne bo nie chce nam się mięsa jak tak ciepło.

Gość gość
Może się czepiam ale co to jest pora?

Gość gość
12.32 Por,to takie bialo-zielone dlugie warzywo,

Gość gość
Ale autorka dodała pore a nie pora dlatego zapytałam.

Gość gość
Kurczaki są pełne hormonów, losos z hodowli to syf do tego pieczony w aluminium gdzie jony przedostaja się do jedzenia, większość smaży co tez jest mega niezdrowe, potem 35 lat rak zoladka lub trzustki i pytanie 'dlaczego ja?' Ludzie ocknijcie się!

Gość gość
wlasnie lece do stanow jestem nad europa i zjem zupe ogórkowa w stanach dobrze?

Gość gość
To trzeba było kupić ziemniaki wczoraj .

Gość gość
A tak w ogóle to jak można nie mieć w domu ziemniaków ? To chyba najbardziej wytrzymałe warzywo. Może leżeć i leżeć. Można mieć zawsze w zapasie

Gość gość
Ja mam karczek pieczony, ziemniaki i pomidorki z papryką i cebulką czerwoną, kompot ze sliwek i brzoskwiń. Ziemniaki kupiłam wczoraj, zresztą w niedzielę nie robię nigdy zakupów spożywczych, najwyżej jakaś galeria wieczorem, ale też rzadko. Mi zakaz handlu nie przeszkadza.

Gość gość
żeberka, ziemniaki mizeria,kompot z jabłek

Gość gość
Pożyczcie autorce ziemniaków

Gość gość
Kotlety w ciescie majonezowym z koperkiem, ziemniaki i mizeria plus surowa czerwona papryka.

Gość gość
Mieso z psa w marynacie chinskiej. Obtoczone poledwiczki marynujesz, a potem smazysz w panierce.

Gość gość
Ej a tak w ogóle to w każda niehandlowa niedziele conajmniej jedna tu płacze ze nie ma co jeść. Ze sklepy zamknięte i nie ma co zrobić na obiad. Jestem żona i matka i nie wyobrażam sobie nie zrobić zakupów na weekend. Co moje dziecko miałoby nie jeść bo mama nic nie kupila. Poza tym mam zamrożone mięso i warzywa i zawsze Coś z tego wyczaruje. Jakby mi się ziemniaki skończyły to ryż kasza albo jakieś kluski ale głodny by nie chodził

Gość gość
Idę w sobotę do pracy, po pracy na zakupy szybkie, później sprzątam w domu a w niedziele robie rodzince pyszniutki obiadek aż się oblizują. Choćbym miała pół dnia stać przy garach. Pracuje 6 dni w tygodniu od pon do piat od 9do 17 i jakoś mogę się poświecić dla rodziny

Gość gość
Po takich tematach widać co polacy żrą:O same tłuste świnstwa mięcho i ziemniory.Zero fantazji w kuchni:O tylko napompowana hormonami kura albo świnia...

Gość gość
gość dziś A co masz do ziemniaków? Są bardzo zdrowe i smaczne. Mi się nie chciało nic dziś robić i mielismy makaron z pesto bazyliowym :-)

Gość gość
gość dziś No własnie co masz od ziemniaków? co masz od mięsa?

Gość gość
Ale czy ja napisałam że nie mamy co jeść? Mamy, tylko miałam ochotę na ziemniaki a ich nie kupiłam wczoraj, bo wczoraj nie planowałam w dzisiejszym menu ziemniaków. Ja nie trzymam ziemniaków w lodówce, więc szybko się psują. Ostatecznie byliśmy w restauracji i zjadłam żeberka z ziemniakami i mizeria. Pyyyycha.