Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Najbardziej szkodliwe rzeczy, które wpoili Wam rodzice...

Polecane posty

Gość gość

Chodzi mi szczególnie o takie, które bardzo Wam przeszkadzały w dorosłym życiu. U mnie było ich milion, niektóre szybko zidentyfikowałam i zaczęłam z nimi walczyć, a inne nadal stanowią problem. Z takich najmniej oczywistych - jedne ulubionych powiedzeń mojej matki brzmiały - "skończ jedno, weź się za drugie" oraz "zacznij, co skończyłaś", "nigdy nie zostawiaj rozgrzebanej roboty" i jeszcze "rób raz, a porządnie" oraz "jak masz robić byle jak, to nie rób wcale". I rozumiała ****ardzo dosłownie - nieważne, ile jakaś rzecz zajmuje, trzeba ją zrobić na raz od początku do końca i bardzo dokładnie. Kompletnie to nie przystaje do dzisiejszych czasów i do wielozadaniowości, jaką trzeba mieć opanowaną. Wyprowadziłam się z domu bardzo wcześnie, od razu zaczęłam pracować i studiować, ale niektóre zasady matki nadal tkwiły we mnie podświadomie i np. jeśli nie miałam czasu na posprzątanie całego (znacznie większego, niż u bezrobotnej matki) mieszkania na błysk, to się za to nie zabierałam w ogóle przez bardzo długi okres czasu, w końcu mamusia zawsze powtarzała, że sprzątanie po kawałku w ogóle nie ma sensu... Analogicznie podchodziłam do innych rzeczy - albo mają być zrobione za jednym podejściem i idealnie, albo nie wolno ich nawet zaczynać. Jestem ciekawa, czy macie podobne - niby dobre, a jednak bardzo złe nawyki wyniesione z domu.

Gość gość
ze praca w urzedzie to cos bo stabilna . ale to ze chuyowo oplacana i nudna jak falki z olejem ... ale to inne roczniki to moze dawniej 40/30 lat temu to bylo cos..

Gość gość
Wielozadaniowosc to korporacyjny slogan lat 90tych, na szczescie juz uznany za mit i kit. Mama miala racje, skoncz jedno zanim zaczniesz drugie, bo tak funcjonuje uwaga czlowieka. A co do reszty, rodzice nie sa nieomylni, dorastamy i wowczas staje sie to jasne.

Gość gość
"Badz mily dla ludzi to lepiej na tym wyjdziesz."

Gość religijna pralnia mózgu
łażenie do kościoła, ale szybko ten błąd został naprawiony