Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Opiekowałybyście się teściową na starość?

Polecane posty

Gość gość

Teściowa ma córkę stara pannę, która z nią mieszka, ale nie chce się nią opiekować, drugą córkę która mieszka bardzo daleko i mojego męża, który pracuje po 12h prawie codziennie. Chcą wrobić mnie w opiekę ale ja też pracuję tyle, że w domu, im się wydaje, że taka praca to nie praca

Gość gość
Teściowa już bardzo niedolezna, załatwia się pod siebie, ale oszczędzają na pieluchach i sprzątają po niej otoczenie zamiast założyć pieluchę. Trudno się z nią dogadać. Ledwo je sama, nie chodzi.

Gość gość
nie, tesciowa ma trojke dzieci to ich obowiazkiem jest opieka nad nia a nie twoim

Gość gość
W takiej sytuacji nie. Skoro ma córke która nie ma innego powodu niż 'nie chce'. Ty też nie chciej.

Gość gość
Hm, trudne pytanie. Nie znosze sie opiekowac kimkolwiek, wlacznie z wlasnym dzieckiem, mama sie opiekowalam, jak umierala na raka i bylo to straszne. Tesciowa lubie, czuje sie za nia odpowiedzialna,ale nie dam sie wrobic jako jedyna w opieke nad nia

Gość gość
Skoro ma córkę, która z nią w dodatku mieszka, to... A może masz możliwość podjęcia takiej pracy, która wymagałaby wychodzenia z domu?

Gość gość
Cześć, a myślałaś z mężem o opiece dla niej, choćby z Mops'u. Nie bierz się za to osobiście za bardzo, niestety ale miałam styczność z taką samą sytuacja tylko że chodziło o teścia, naprawdę dziewczyno nie rób tego. Opieka z Mops'u parę groszy, ja miesięcznie płacilam za 3 godziny dziennie 45 zł w porywach do 55 zł.

Gość gość
W tej konkretnej sytuacji NIE powinnaś opiekować sie teściowa! Mieszka z córką stara panna i nie rozumiem, dlaczego Ty obca kobieta ma myć tyłek jej matce! Nie zgodziłabym sie na to!!

Gość gość
Uważajcie bo, czas zapiernicza i nawet nie zauważycie że przyszedł czas dla was na pampersy. Ciekawe kto wam je założy. Musicie mieć dużo kasy na przytułek, bo własne dzieci będą się was brzydzić a obcy to przywali w pysk i musicie być grzeczne i potulne.

Gość gość
Teściową Nie, ale teściowa waszymi bachorami owszem, podłe wyrafinowane