Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co kieruje ludźmi, którzy zawsze muszą wbić szpilę?

Polecane posty

Gość gość

Taka jest moja matka. Przez to prawie się nie widujemy. Dziś spotkała na ulicy mojego męża i zadzwoniła zaraz tylko po to, żeby mi powiedzieć, że się postarzał i ogólnie staro i źle wygląda... Nosz *urwa przecież młodnieć nie będzie, ale jest zadbany i i tak wygląda na dobre 10 lat młodziej, tylko ona zawsze musi coś skrytykować. Macie takich ludzi w swoim otoczeniu?

Gość gość
moj brat, zawsze musi dosrac. zazdrosny ze nie uwiazana gowniakami i malzenstwem

Gość gość
Takie toksyki juz tak maja. mam podobna ciotkę, ktora ma wszystko dzięki państwu (jej maz jest leśniczym, nawet teraz maja leśniczówkę wybudowana za pieniadze lasów państwowych, a wcześniej mieli ogromne mieszkanie i przyznali sie nawet kiedys, ze wszystko opłacają rowniez lasy:-/), dzięki temu zawsze mieli luźne zycie i ta ciotka dowala innym, ze sa niezaradni i zle żyją:-/ dodam, ze to bardzo wierząca katolka... Co prawda Po przejściu na emeryturę musza ten dom opuścić, ale przez lata dorobili sie swojego mieszkania, a teraz kupili tez mieszkanie synowi (na kredyt, ale wiadomo, ze łatwo im spłacać), ich syn studiował na luzie dziennie itp. Oboje zarabiają dobrze, ona tez pracuje w państwówce, przez lata na tym stołku tez dorobiła sie niezłej pensji. Przykre, ale ja na szczescie nie musze z nikim utrzymywać kontaktu i Tobie autorko tez radze ograniczyć kontakt z matka.

Gość gość
Zgorzknienie, niedojrzałość, brak empatii, szacunku, kultury, poczucie wyższości, nieomylności, bycia nadinteligentnym. Według nich, zawsze będzie wyglądać to tak, że ich opinia jest jedyna, najważniejsza, bezkonkurencyjna, bezkompromisowa. Nieważne, że bolesna, krzywdząca, okrutna; ważne, że pochodząca z ich ust, ust "wyroczni". Wbijanie szpil, to domena ludzi, którzy paplają szybciej, niż pomyślą. Albo, jeśli już coś przemyślą, to nie patrzą na uczucia tych, o których mówią. Ważne, że wydali osąd. Najlepsze jest to, że kiedy trafi swój na swego, to tego typu osoby będą kłócić się w żywe oczy z tym, który odważył się ich ocenić na własny sposób, ale podobną miarą. Ktoś, kto jest przekonany o swojej nieomylności, nic nie robi sobie z uczuć innych, zawsze będzie nielubiany, co jest zrozumiałe. Ale człowiek inteligentny, posiadający uczucia wyższe, nie będzie wchodził w głębsze dyskusje z kimś takim, bo wie, że to i tak nie przyniesie rezultatu, skoro tamten i tak wie "lepiej", swoje osądy traktuje, jak święte.