Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Bóg nie zaprojektował nas z 3 rękami ale cząstke zła w nas już wewalił

Polecane posty

Gość gość

bez najmniejszego zawachania, pytam się po co jeśli podobno jest tak nieskończenie dobry i kochający? Gdyby taki faktycznie był to już przy projektowaniu człowieka usunąłby mu wszelkie złe cechy, a on je właśnie nadał.... a potem jeszcze starszy ciągle ludzi piekłem jak sie słuchać nie będą.... możesz żyć jak święty, być pokornym, modlić się, zyć skromnie, pomagać innym, nikomu nie robić krzywdy i zła a on jeśli tylko będzie chciał to i tak znajdzie powód by cie wjepać do piekła, bo przecież wszystko jest twoją winą, nawet to że sie urodziłeś to twoja wina marny ludziku, on zawsze obróci kota ogonem

Gość gość
Idiotyczna religia wymyślona przez nomadę sprzed 3300 lat. A raczej zapożyczona od Egipcjan i "wzbogacona" o problemy emocjonalne i seksualne Mojżesza.

Gość gość
zgadzam się w 100%, gdy spytałem księdza na religii dlaczego dobry Bóg mógł stworzyć ludzi z czastką zła, dlaczego wogole wpadł na pomysł idei zła!!! to księdza zatkało, odburknął mi tylko że takie pytania to szatan podsuwa, a ja mu powiedziałem że jest śmieszny, pałe i uwage dostałem ale respekt w klasie miałem na długo a ksiądz od tej chwili nie miał już żadnego autorytetu, nawet prymuski kujonki go nie traktowały już poważnie a on sam jakoś zgasł, tak te lekcje tylko odwalał żeby było i już nie było czasu na porozmawianie z nim i pozadawanie pytań, bo wcześniej czasami robił nam takie lekcje pogawędki

Gość gość
A co ty kuźwa aniołem jesteś, że cały chciałbyś być dobry? :D Wtedy nie miałbyś szansy skorzystać z wolnej woli ;). Cały wszechświat oparty jest na równowadze, więc i dobro musi mieć swą przeciwwagę, co z kolei świadczy o tym, że i Bóg Stwórca jest równowagą dwóch sił.. dobrej i złej. My jesteśmy stworzeni na jego podobieństwo i dostaliśmy wolność wyboru, natomiast anioły (mityczne) zostały upośledzone, bo nie mogą wybierać, są skazane na dobroć. Po uj takie istnienie?..- jak robot. I jeszcze nie, ponieważ sztuczna inteligencja może się zbuntować, anioł nie. Stąd kolejna nieścisłość, no bo w takim razie skąd wzięły się upadłe anioły? Stwierdzam, iż stary testament został słabo dopracowany. Brakuje logiki, a z pewnością Bogu tego nie brakuje, tak więc "święte" księgi to tylko naciąganie słabych umysłów, nic więcej. Coś mi mówi, że Bogu zależy na naszej świętości tyle co psu na cukierku cytrynowym :P Przemyśl to sobie ;)

Gość gość
jak to anioł nie? przecież ponoć szatan to właśnie upadły Anioł, więc jednak mogą się zbuntować 🖐️

Gość gość
Nie, bo anioły nie mają tej zdolności (i tutaj ta nieścisłość) za to demony mają, mogą być złe ale i dobre, tak jak ludzie.

Gość gość
Ups to koran. :)