Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Pierwszy poród CC to drugi też musi być CC?

Polecane posty

Gość gość

Pierwsze dziecko urodziłam przez CC, w ostatniej fazie porodu okazało się że jest za duże i nie przejdzie. Niedługo mam rodzić drugie dziecko (niecałe dwa lata różnicy). Czy mogę rodzić naturalnie? Mój gin mówi że to niewskazane :(

Gość gość
Jeżeli lekarz mówi ci, ze jest to niwskazane, to dlaczego chcesz na siłę ryzykować? Oczywiście po cc można rodzić naturalnie, nikt ci na siłę brzucha nie rozetnie

Gość gość
Ja po pierwszym cc mialam wybor, albo sn albo cc. Ogolnie sn po cc jest obarczone ryzykiem bo blizna moze peknac. Ja wybralam drugie cc ale moglam probowac sn. Lekarz powiedzial ze nie widzi przeciwskazan zeby nie probowac bo blizna ok ale ja nie chcialam.

Gość gość
Mi lekarz mówił że jak pierwszy poród był CC to Już każdy następny powinien taki być.

Gość gość
Jeśli chcesz żeby Tobie rozerwało macicę to możesz naturalnie.

Gość gość
Ja rodzilam sn po trzech latach od cc. Mój lekarz twierdził że spokojnie mogę już rodzić siłami natury. Poród bez oksycotyny , wszystko przebiegło naturalnie. Ale dziś żałuję że się zdecydowałam.

Gość gość
Ja mialam wybor. Nie zgodzilam sie na sn i po 6 godzinach ( i tak trzymaja z bolami, bo to niby przygotowuje dziecko do porodu i minimalizuje szok cc) zrobili mi druga cc. Ja mam za waska miednice, a dzieci duze- pierwsze z 40tc wazylo 4210, a drugie w 36tc 3900...

Gość gość
U mnie była cesarka po 9 latach przerwy. Było o niebo lepiej niż za pierwszym razem. Teraz na spokojnie bez żadnego pośpiechu i nikt nie trzymał mnie z bólami. Po prostu przyszedł lekarz, powiedział że jutro CC i że nam być na czczo.

Gość gość
Jasne. Oba porody wiaza sie z powiklaniami i bliznami. Chyba lepiej miec 1 na brzuchu albo 1 na kroczu niz 2 i tu i tu.

Gość gość
Ta sama sytuacja. Ja wybieram cc, rodzę duże dzieci, nie chciałabym ryzykować :)