Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

do mam kp swoje 9 lub 10 miesieczne dzieci

Polecane posty

Gość gość

mam pytanie, ile razy na dobe karmicie swoje 9 lub 10 miesieczne dzieci? corka zaczela 9 mc. karmie rano tuz po przebudzeniu, w trakcie dnia raz lub dwa, przed zasnieciem i zazwyczaj raz w nocy. wychodzi 4-5 karmien na dobe . karmic zamierzam do ok roku. jak to wyglada u Was? a moze wiecie ile powinno byc karmien piersia u dziecka w tym wieku? poza tym corka oczywiscie dostaje kaszke, owoce i zupki warzywne

Gość gość
U mnie to wygląda tak: karmię nad ranem ok.4-5, czasem jak się budzi to też jeszcze trochę je, tak ok. godz.6-7. Ok.8 jem śniadanie, więc dostaje coś do jedzenia. Najczęściej zjada pomidora, bo resztę to niechętnie, mikroskopijne ilości - np. jajecznicę, ser, bułkę itp. Przed pierwszą drzemką, ok10 dostaje cyca. Potem jak się obudzi, to ok.12 je kaszkę z owocami. Przed drugą drzemką, ok. 14 znów cyc. Jak się budzi to czasem dojada cycem. Ok.16 zupka z mięskiem. Potem jakiś musik na spacerze. Ok. 19 kolacja - jogurt z dodatkami, zupka, naleśniki, placuszki, owoce, warzywa itp. Po kąpieli dostaje cyca i spać. Czasem w nocy budzi się 1 raz na cyca, a potem znów nad ranem. Czyli karmię go ok. 5 razy na dobę. A są takie dni, że w ogóle nie chce nic jeść poza cycem, ale wtedy wcale nie je go częsciej.

Gość gość
A kiedy woda, sok, czy ogólnie coś do picia dajecie?

Gość gość
to ja autorka, ja co kilkanascie minut podstawiam niekapek i troche wypija. na razie daje tylko wode

Gość gość
podnosze:)

Gość mamaduzegoszkraba
Ok. 4 do 6 razy na dobę karmię syna piersią (ma już prawie 10 mc.) W związku z tym mam pytanie do kobiet, które karmią piersią dzieci w tym wieku. Co robicie na poprawę produkcji pokarmu? Zauważyłam, że jest go coraz mniej i nie wiem, czy to nie jest normalna sytuacja...

Gość gość
wydaje mi sie ze to normalne i jedyna recepta to przystawiac czesciej

Gość mamaduzegoszkraba
I tak często przystawiam dziecko i nic:/ a może jakieś herbatki na laktację? Jeszcze nic w życiu nie brałam na taki problem i dosłownie nie mam pojęcia jak to rozwiązać:/