Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co ludzie mają z tymi firanami.

Polecane posty

Gość gość

Kupiliśmy z mężem mieszkanie. Jest już po remoncie i zaczynamy przeprowadzkę. Od dłuższego czasu niektóre kobiety z naszego otoczenia robią straszny szum wokół tego, że dadzą nam firany i zasłony. Dotyczy to rodziny i koleżanek. Są to używane rzeczy po jakiś ciotkach itp. Ok, jeśli chcą dać, to fajnie, chętnie przyjmę, może skorzystamy, ale drażni mnie ten szum wokół tego, bo naprawdę one się czują jakby nam sztabki zota dawały i widzę, że każda oczekuje, że to właśnie firanki od niej zawiesimy i z góry zakłada, że to będą JEDNYNE nasze firany :) Ciągle o tym mówią, opowiadają innym, wciąz odbieram telefony w tej sprawie. Wariactwo :) Akurat firanki i zasłony sama chciałam wybrać i kupić pod swój gust, a te osoby zachowują się tak, jakby miały być tylko te od nich. Widzę, że gotowe sa jeszcze poobrażać, jeśli zobaczą, że zawiesimy inne niż te od nich. O co chodzi? Fajnie, że dają, ale po co ten szum? Akurat wystrój mieszkania to jest coś, co każdy lubi zrobić sam.

Gość gość
Firany to wiocha. Ja lubię tylko jasne rolety + zasłony

Gość gość
Mnie się podobają firany, ale nie podobałoby mi się, gdyby ktoś narzucał mi swój styl.

Gość gość
Stare firany po remoncie? W ogóle tego nie bierz. Ja w ogóle nie jestem fanką, ale teraz wszyscy raczej zatrudniają firmy do aranżacji zasłon z tego co widzę u znajomych, a ty będziesz miała jakieś stare firany cioci Wiesi,niemodne i że śladami zużycia..

Gość gość
gość dziś No właśnie... Szczerze mówiąc cieszyłam się na myśl, że będziemy urządzać mieszkanie po swojemu, a widzę, że nagle dużo osób chce nas zasypać starymi rzeczami. Marzy mi się totalne odgracenie przed przeprowadzką, a tu ciągle ktoś chce coś dawać starego, bo mu leży, a nam się na pewno przyda. No ale z tymi firanami to już komedia się zrobiła, naprawdę. Taki szum wokół tego robią, że widzę, że naprawdę będzie obraza, jeśli zawieszę coś innego.

Gość gość
nie wiem o co chodzi.pierwszy raz sie z czymś takim spotykam.sama kupiłabym jakie mi sie podobają i takie powiesiła.sorry ale żadna ciotka ,babka czy nawet matka nie będą mi domu urządzać.ja mam swój gust i tyle.ty zrobisz jak chcesz .swoje firany niech wieszają u siebie w domu.

Gość gość
Ludzie lubią wciskać swoje niepotrzebne rzeczy. Mają wtedy poczucie, że robią coś dobrego, a do tego nic się nie marnuje. Spytaj cioć dlaczego same sobie nie powieszą, skoro takie cudne te firanki:) Bądź asertywna, w dzisiejszych czasach trudno ogarnąć własne rzeczy, trzeba regularnie selekcjonować, a jak jeszcze życzliwi coś znoszą, to można utonąć w śmieciach.