Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość halszka999

Dobre maseczki do twarzy. Jakich używacie ?

Polecane posty

Gość halszka999

Czy w ogóle używacie maseczek do twarzy jeśli chodzi o taką codzienną, domową pielęgnację ? Jeśli tak to może podzielicie się jakimiś swoimi kosmetycznymi hitami z tej dziedziny ?

Gość balbina545
ja maseczek używam bardzo rzadko. Z reguły nakładam je 1-2 razy w tygodniu po tym jak zrobie sobie kawowy peeling. Zzwyczaj kupuje je w drogerii, choć ostatnio pani w aptece namawiała mnie na jakąś maseczkę z serii dermokosmetyków.

Gość Celianaa
im bardziej naturalny skład kosmetyku tym lepiej. Sama od kilku dobrych miesięcy używam tylko i wyłącznie produktów włoskiej marki Eldan Cosmetics. Znajdziesz u nich całkiem dobre maski :)

polecam maseczke algową nacomi, nawet ok jest jak cos kupujesz to uważaj na skład bo łatwo kupic coś co wcale nie poprawi cery dobre są azjatyckie maseczki i kosmetyki sama zastanawiam sie nad kupnem dobrego serum i rollera tego typu: https://allegro.pl/masazer-do-twarzy-z-jadeitu-jade-roller-i7523278074.html#thumb/1 jak sie sprawdzi to dam znać :) !

Gość halszka999
Celiana o tej firmie Eldan Cosmetics już kiedyś słsyszałam ale myślałam, że są wykorzystywane tylko do wykonywania zabirgów w profesjonalnych salonach :) Możesz polecić jakąś dobrą maskę oczyszczającą od nich ?

Gość Celianaa
halszka999 jeśli chodzi o sprawdzoną przeze mnie maskę głęboko oczysczającą to polecam Skin Purifying a Mask. W składzie jest m.in dwutlenek tytatu, ekstrakt z szałwii czy wyciąg z rozmarynu. W 100% natura :) Ma działanie zmiękczające, regeneruje i odżywia skórę.

Gość halszka999
celianaa dzięki bardzo za odpwoeidz. maskę już zamówiłam i mam nadzieję, że rzeczywiście zadziała tak jak piszesz. A stosujesz może jakieś produkty do demakijażu od nich ?

Gość Celianaa
halszka999 generalnie tych kosmetyków do demakijażu jest całkiem sporo :) na początek wypróbuj sobie np Sweet Tonic Lotion na bazie wody różanej. Przeznaczony do każdego typu skóry, niedrogi i bardzo wydajny. super oczyszcza wszelkiego rodzaju zanieczyszczenia i usuwa makijaż.