Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy palenie papierosów na prawdę wpływa na wygląd?

Polecane posty

Gość gość

Tak się zastanawiam, czy to prawda, ze palenie wpływa na wygląd człowieka? Np. kobieta szybciej sie na twarzy starzeje lub coś podobnego? Nie znam akurat żadnej osoby palącej, więc nie mam porównania, a te osoby, które znałam, które paliły to za czasów studenckich i były to młode osoby od niedawna palace i nic po nich widać nie było. Jak to na prawdę jest? Czy z wyglądu widać, ze ktoś pali papierosy? Czy one na prawdę wpływają np. na wygląd cery i starzenie, czy to tylko takie straszenie, by zniechecić palaczy do papierosa?

Gość gość
Mają szara cerę.

Gość gość
Ja palę już niestety lub stety jak kto woli od 10lat. Mam 30. Jestem po botoxie i kwasie hialuronowym. Skóra idealna. Jednak gdy byłam w ciąży nie paliła, skóra stałą się zywsza, dostała ładniejszego koloru. Jednak ja palić lubię:-) więc kremy rozswietlajace i jest idealnie.

Gość gość
NAPRAWDĘ!!! "Na prawdę" - hmmmm coś nowego...

Gość gość
Palenie powoduje niedobór elastyny i kolagenu. Elastyna jest białkiem odpowiedzialnym za gładkość i jędrność skóry, a kolagen za pobieranie wody przez skórę co przekłada się na jej elastyczność.

Gość gość
20:47: 30 lat i już po botoksie i kwasie hialuronowym. I jeszcze pisze: skóra idealna. Haha!

Gość gość
gość dziś 20:47: 30 lat i już po botoksie i kwasie hialuronowym. I jeszcze pisze: skóra idealna. Haha! X Nie każdy ma gładką skórę w tym wieku. Niektóre kobiety w wieku 30lat wyglądają na 18, inne na 35. Nie wszystko zależy od stylu życia, lecz od genów również. Moja mama ma 50lat, wygląda z twarzy na dużo więcej (Nie pije, nie pali) jej mama, a moja babcia również jest bardzo pomarszczona. Chcąc nie chcąc, chce wyglądać nadal atrakcyjnie. Stąd medycyna estetyczna przychodzi z pomocą :-) po zabiegach, kremach skóra jest idealna. Więc nie ma w tym nic śmiesznego.

Gość gość
Ja znam kobietę 70 plus, która pali jak smok, a cera wygląda na 20 lat młodszą. A tak poza tym to trudno mi cokolwiek powiedzieć, bo nie mam punktu odniesienia- musiałabym zobaczyć bliźniaka, który nie pali dla porównania. Nie zauważyłam, żeby palacze wyglądali jakoś drastycznie staro.

Gość gość
Ja znam palaczki i maja pomarszczona cerę,szare żeby,o smrodzie juz nie wspominając.

Gość gość
myślę, że to zależy co palisz i ile. jeśli zapalisz kilka lekkich papierosków dziennie dla delektacji to tragedii nie będzie i cera jakoś tego nie odczuje. natomiast jeśli będziesz paliła jak smok mocne papierosy to myślę, że może być jakiś efekt negatywny. ja kiedyś palilam lekkie papierosy i jedynie co mialam to bardziej suchą cerę. potem przerzuciiłam się na elektroniczny i cera znacznie się poprawiła jeśli chodzi o nawilżenie. natomiast zmarszczek nie miałam ani wtedy ani teraz z tym, że jestem okolo 30. zębów nigdy nie miałam pożółkniętych. znałam kiedyś taką dziewczynę która wówczas miała 36 lat i paliła cienkie elemy. wyglądała rewelacyjnie ale nie wiem czy naturalnie czy efekt zabiegów kosmetycznych...

Gość gość
gość 2018.08.16 Ja znam palaczki i maja pomarszczona cerę,szare żeby,o smrodzie juz nie wspominając. X No tak. Tylko ile maja lat? Nie zawsze zmarszczki to wynik palenia.. A problemów rodzinnych,finansowych czy genów.

Gość gość
Oczywiście że prawda, dlatego tyle brzydali i polsce bo jaraja ja nie pale i wygladam bardzo młodo i piękne osoby ktore znam tez.nie palą

Gość gość
Piękni to pojęcie względne:-) A ja znam piękne panie, jak i przystojnych mężczyzn, którzy palą :-)

Gość gość
Jak dobrze wyglądasz to palenie fajek nie szkodzi

Gość gość
Ja paliłam jakieś 10 lat i w wieku 35 lat już wyglądałam nieciekawie. I to nie kwestia genów bo moja mama ma cerę prawie że 30 latki, babcia też nie ma zmarszczek właściwie. Także tak, fajki rzucilam ale co sie stało to się stało i skórę mógł uratować tylko jakiś zabieg. Padło na lifting Sonoqueen w klinice dr Krajewskiego. Fajnie mnie odmłodziło i moja twarz jet taka.. rozjaśniona.

Gość gość
palenie wplywa i to bardzo. Lepiej nie zaczynac lub jesli sie pali, natychmiast zaprzestac. (bez srodkow z drogerii czy apteki, tez rujnuja zdrowie).