Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

uwaga monitoring dzwiekowy

Polecane posty

Gość gość

monitoring z obrazem jest trudniejszy, droższy, obraz zabiera dużo pasma. Kamera na USB 2.0 może działać na 10 metrów, ale obraz może się zaciąć i być nie wyraźny. Tymczasem mikrofon _symetryczny_ po skrętce ma zasięg 1.2 kilometra. Co to jest skrętka? Np. kabel sieciowy do komputera Ethernet, którego 2 przewody są zwykle nie używane. Lepiej użyć transformatorów np. z tłumików modemów i modemów. Można tez połączyć mikrofon bezprzewodowo(przez radio nawet do 80 km), wykorzystać nieużywany telefon najlepiej z karta bez limitu, czy nagrywać lokalnie z wykryciem dźwięku. Jeżeli w zamkniętym pomieszczeniu, domu słychać hałas, to wskazówka. Umieszczanie bez zezwolenia urządzeń podsłuchowych w domach prywatnych(cudzych) jest nielegalne.

Gość kuba

Jak ja kupowałem kamerkę i sprzęt do monitoringu to skorzystałem z oferty sklepu www.virtualeye.pl. Głownie dlatego, że sprzedawca mi wszystko dokładnie wytłumaczył, powiedział co i jak, co do czego służy i na co zwracać uwagę. Dzięki temu kupiłem sprzęt z którego jestem zadowolony.