Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Siostra nie chce mnie na chrzestna dziecka

Polecane posty

Gość gość
To nie jest prawdą że z rodziny się bierze. Musi wypełnić kryteria kościoła. Wydaje mi się że jak coś rodzicom się stanie to i tak szukają dziadków i najbliższa rodzina zanim chrzestni są odnalezieni.

Gość gość
Skoro nie wzięła cię na chrzestną to możesz dać dziecku coś naprawdę niedrogiego, jakieś ubranko albo grzechotkę i 50 zł. Pamiętam jak w rodzinie, kuzynki córka brała komunię i nie zaprosili nas. Byliśmy bardzo zaskoczeni ponieważ ta mała spędzała u nas każde wakacje:O do dziś nie znamy powodu dlaczego nie zaprosili nas na na komunię.Później jej mama powiedziała że powinniśmy dać Oli chociaż bombonierkę gdy była u nas na weekend przed komunią, powiedziałam A z jakiej racji przecież nie zostaliśmy zaproszeni, a ona do mnie że sąsiedzi też nie byli zaproszeni a dali Oli prezenty i weź tu gadaj z taką rodzinką. Od tamtej pory przestała do nas przyjeżdżać na weekendy i na wakacje.

Gość gość
Autorko a ja Cię rozumie że jest Ci przykro. Ile mają lat rodzice dziecka i ile masz Ty lat ? Ja wybieralam chrzestnych pod względem tego czy są praktykujących katolikami bo o to chodzi w byciu chrzestnym. Też nie wybrałam siostry ani brata bo niestety z kościołem nie mają zbyt wiele wspólnego

Gość gość
Rozumie Cię autorko ale szybkie zmycie z chrzcin nic nie da bo dziecko niczemu winne. Trzymaj dystans i nie wypytuj dlaczego Cię nie wzięli bo to ich sprawa a Ty masz swoją goddnosc

Gość gość
Być może jest za duża różnica wieku. Moja kuzynka ma brata 10 lat starszego,ona ma 34 l. i nie wzięła go na chrzestnego ze względu na wiek, wzięła 18-letniego kuzyna.

Gość gość
Jestem w szoku tego co tu piszecie. Zachowaj godność, siostra niewychowana itp. Ze przepraszam kuźwa co? Matka bierze na chrzestnego kogo chce i ma święte prawo do tego. To autorce powinno być wstyd!!!! Ze jest tak rozczeniowa i egocentryczna że robi problem i aferę z tego że ktoś nie wziął jej wysokości na chrzestna. Normalnie księżna urażona. Wiesz co autorko? Patrząc na to jakaś jesteś zadufana w sobie to dobrze że Cię nie wzięli bo z wiarą to ty masz mało wspólnego

Gość gość
Autorko na chrzestnych bierze się ludzi dużo młodszych od siebie,być może ty jesteś niewiele młodsza od siostry, lub nie daj Boże starsza...to dlatego.

Gość gość
no to wspolczuje zwykla suka z niej :(

Gość gość
gość dziś Suka to autorka. Widać że rozpuszczona dziewucha

Gość gość
Coz, na chrzestny wybiera się osoby odpowiedzialne i wierzące prantykujace, zapewne tobie brak tych cech.

Gość gość
Tu autorka.Nie jestem roszczeniowa suka,nie wiem kto daje ci prawo kogoś tak nazywać.Po prostu bylo mi dziwnie jak się do wiedziałam.Wybrała bogatą osobę i ot cala tajemnica.Dziękuje i pozdrawiam.

Gość gość
No tak najlepiej wmówić sobie ze to o kasę chodzi a nie o charakter i wiarę. Bratowa po prostu jest lepszym człowiekiem w jej oczach dlatego chce żeby ona była druga matka dla jej dziecka i tyle. Widać po tobie że jestes bardzo egocentryczna, uważasz się za lepsza od wszytkich. Zero pokory

Gość gość
Idź rozumu poszukaj.

Gość gość
Łatwo kogoś anonimowo wysuwać co karyna?

Gość gość
*wyzywac

Gość gość
Ktoś tu wyzwal jej siostre od suk i niewychowanych a autorka nic. Zero reakcji ani obrony własnej rodzonej siostry. I ONA chce być chrzestna jej dziecka?! Przecież to tylko swiadczy źle o autorce i pokazuje że jej siostra dobrze zrobiła.

Gość gość
Autorka chciała wypaść na biedna pokrzywdzona, a wyszło szydlo z worka :S cwaniara

Gość gość
Widzę jakas biedna kobieta która ma radoche ze może anonimowo kogoś powyzywac :) zegnam

Gość gość
To idź do okulisty bo ślepa jesteś w takim razie. Co jest wyzwiskiem? Wiesz co to wyzwiska? Chyba nie... Bo mylisz krytyke i ocenę z wyzwiskami. Może wróć do szkoły co? Chociaż chyba już jest za późno....

Gość gość
gość dziś Już się raz zegnalas, to po co tu wlazisz znowu? :D jeśli to ty autorko to serio jesteś okropna. Nie dziwię się siostrze wcale. Ktoś co pisze prawdę a ty tylko tluczes swoje że na pewno kasa itp. A krytyka to dla ciebie wyzwiska.LOL Podstawowe pytanie, ile ty masz lat dziecko? Bo zachowujesz się jak max 18 latka.

Gość gość
Skoro nazywanie kogoś suka nie jest wyzwiskiem to ja nie wiem z jakiej patologii wy się wywodzicie.I wole w sumie nie wiedzieć.

Gość gość
Przecież suka została nazwana jej siostra przez takie jak ty, patologie z kafeteri. Bo śmiała wziąć kogoś innego niż księżna siostre na chrzestna.

Gość gość
gość dziś Właśnie określiłas siebie i swoje pochodzenie.

Gość gość
gość dziś Widzę że ktoś tu nieźle nasrane w głowie Mentalnosc kalego.

Gość gość
W mojej rodzinie chrzestni są poza najbliższego kręgu rodzinnego. Nie chodziło o kasę ale o ludzi na których możemy w jakiś sposób liczyć, często też się widujemy. Nikt nie miał o to pretensji (no może poza teściową). Dziś nadal jesteśmy zadowoleni z wyboru i nie żałujemy.

Gość gość
Autorko napisz ile ty masz lat i ile siostra.

Gość gość
0 moja przyjaciółka miała pretensje dlaczego nie została chrzestną mojego dziecka ,powiedziałam że przecież ja mam brata i to on będzie chrzestnym a chrzestną będzie męża kuzynka bo mąż nie ma rodzeństwa. Obraziła się. Po pijaku powiedziała mi dlaczego nie wzięłam jej na chrzestną,że ona chciała być itd.

Gość gość
No to ch jej w d

Gość gość
A ja właśnie wzielam szwagierke dla syna...maz odradzal i szczerze dziś żałuję bo w ogóle nie zainteresuje się co syn lubi jak w szkole..A wpisujemy się tylko raz w roku i nie poświęca mu wtedy nawet pół godz żeby z nim pogadać. Nic o nim nie wie. Nie chciałabym gdyby coś mi się stało by opiekowała się moimi dziećmi.