Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Beta 300,8

Polecane posty

Gość gość

Witam. Pierwszy dzień ostatniej miesiączki to 14.07, współżyłam z mężem 29.07, cykle około 34dni, bthcg wynosi 300,8, czy nie jest zbyt niska jak na 5 tydzień ciąży? Jakie wy miałyście wartości?

Gość gość
po cholere robisz bete? w zyciu tego nie robilam

Gość gość
Bete zrobiłam po to aby sprawdzić czy jestem w ciąży ;-). Czy mógłby się ktoś wypowiedzieć w temacie?

Gość gość
Pojedynczy wynik nie mówi o niczym, poza ciążą lub jej brakiem, najważniejszy jest przyrost

Gość gość
A jaki miałyście poziom hcg na początku 5 tygodnia?

Gość gość
Ale jakie to ma znaczenie , skoro normy mają szeroki zakres?

Gość gość
Ja w 34dc miałam wynik 308. Tak naprawdę to bez większego znaczenia, jedynie potwierdza ciążę ale żadnych innych wniosków nie wyciągniesz.

Gość gość
Bardzo dziękuję za informację :-)

Gość gość
Czyli faktycznie moze być u mnie za niskie. :(

Gość gość
Przepraszam, wprowadziłam w błąd. Ty bylo koło 6 tyg. Wcześniej nie robiłam. Normy dla 5 tyg. wynoszą 18 - 7,340 więc mieścisz się w normie, ja bym się nie martwiła.

Gość gość
Najważniejszy jest przyrost, najlepiej sprawdzić po 48 h. Powinien być coś koło 60%. Są w necie kalkulatory przyrostu bhcg, dla ułatwienia obliczeń.

Gość gość
Jutro idę powtórzyć badanie. Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze! :-)

Gość gość
Wynik bhcg z wczoraj czyli równo po 48h to 750. Czy to nie zbyt duży przyrost?

Gość gość
Zbyt dużym się nie martw tylko ciesz :) też miałam za duży przyrost, wyższy niz pokazywał kalkulator i niż mówił lekarz, martwiłam sie, a potem się okazało, że to moga być albo bliźniaki albo silne jedno. Obecnie jestem w 8 miesiącu - na razie odpukać wszystko ok:)

Gość gość
Dziękuję za odpowiedź. Ah ten Internet pełen jest informacji i naczytałam się, że szybki przyrost hcg to może być zasniad ... muszę przestać czytać i czekać do wizyty u ginekologa ;-)

Gość gość
Beta za mała to się martwi, za duży przyrost to też... Ciężko będzie miał z tobą twój facet i lekarz.

Gość gość
To chyba hormony ;-) Nigdy aż tak się niczym nie przejmowałam a teraz ryczę na reklamie... mam nadzieję, że to mija... Te zmartwienia biorą się też z tego, ponieważ w przeciągu roku poroniły 4 bliskie dziewczyny z mojego otoczenia i ciężko mi uwierzyć, że to się może udać. Może jak zobaczę serduszko na USG to się uspokoję ;-), ale to dopiero za tydzień.

Gość gość
Oblicz sobie ile % wynosi przyrost na kalkulatorze ( znajdziesz w necie, wpisz kalkulator przyrostu bhcg) i będziesz wiedziała czy jest prawidłowy czy nie.

Gość gość
Sprawdzałam ;-) 151%, wszędzie piszą, że powinno być około 66 %, dlatego zaczęłam się niepokoić... no nic za 9 miesięcy przestanę się martwić :D

Gość gość
Powinno byc MINIMUM 66%! A przy zasniadzie beta idzie w tysiace. Naprawde, nie czytaj juz☺️wiekszosc ciaz konczy sie zdrowym dzieckiem więc moze zaloz najlepsze, a nie najgorsze i nie dostarczaj dziecku negatywnych emocji.

Gość gość
Dziękuję za wsparcie!

Gość gość
Pisalam o 10:35 i jeszcze dopisze:) Ja Cie rozumiem, naprawde, bo tez szukalam problemow i zakladalam najgorsze, w drugiej ciazy duzo mniej, ale tez potrafilam nie spac z nerwow. Dorobilam sie tylko nerwicy. To jest poczatek Twojej drogi i za 9 miesiecy to sie dopiero zacznie:) Musisz sie nauczyc nie martwic na zapas, ja zrobilam duze postepy, bo dzieciom potrzebna jest zrownowazona i silna mama. Dalej jestem panikara jak cos sie dzieje, ale juz przynajmniej nie wymyslam, jak wszystko jest ok. W ciazy zawsze cos sie moze stac, ale to tak jak w zyciu. A przeciez nie zakladasz z gory, ze wpadniesz pod samochod albo zachorujesz na raka(tfu tfu). Do ciazy tez tak podejdz, bedzie co bedzie, ale pewnie bedzie dobrze:)

Gość gość
Najśmieszniejsze w tym wszystko jest to, że jedno dzieciątko już mam. Dziewczynka ma 9 lat, ale wtedy jakoś łatwiej udało się zajść w ciążę. A teraz 5 lat się staraliśmy, udało sie w pierwszym cyklu z duphastonem, dlatego aż nie mogę w to uwierzyć. To dla mnie jak cud! Poprzednią ciążą raczej się nie martwiłam, bo nie słyszałam wtedy jeszcze o tylu poronieniach no i byłam znacznie młodsza ;-)

Gość gość
A no to komu ja pisze, Ty to wszystko wiesz:) teraz ogolnie wiecej slychac o chorobach i tragediach, sa rozwiniete media, dr google itd:) ludzie opisuja swoje przypadki na forach, a co bys nie sprawdzila w googlu to oznacza raka... nikt nie zaklada tematow o tym jaka mial bezproblemowa ciaze i normalny porod, zdrowe dziecko. A jednak wiekszosc ma.

Gość gość
Jesteś moim głosem rozsądku ;-) dziękuję!