Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Działka czy gotowy dom?

Polecane posty

Gość gość

Jak myslicie co jest bardziej oplacalne w dzisiejszych czasach kupic dzialke budowlana ktora w mojej okoliczy jest dosyc droga 10 ar srednio 150-200 tys zl czy kupic gotowy dom. Wiadomo ten gotowy nie bedzie wymarzony a czasem to nawet jest stary dom na dzialce ktoey wymaga calkowitego remontu. Czasem mi sie wydaje ze jak jest dom to cena jakos pochlania ta cene dzialki a jak sama dzialka to ludzie chca duzo kasy. Jak myslicie? Najlpiei to maja Ci co dzialke dostali ehhh gdybym miala dZialke to juz by nie bylo problemu a tak to nie wiadomo cY marzenie sie spelno. Zycie w bloku strasznie mnie męczy pomimo ze niektorzy twierdza ze mam wygodnie. 22 lata mieszkalam w domu a blok to dla mnie klatka.

Gość gość
Tylko dom! Masz ogródek, a w bloku to gdzie wyjdziesz?

Gość gość
Ja mam dom a i tak myśle ze za Ok 10 lat kupie mieszkanie w mieście i przeprowadzę się. Wygoda niesamowita. Zamykasz i jedziesz na wakacje, a dom to mnóstwo obowiązków. Nie po to żyje żeby zapitalac wokół domu

Gość gość
Ale argument :) ja mam swój ogród w bloku akurat. Trudno doradzać, bo nie wiadomo jak wyglądają ceny w twojej okolicy i jaki jest standard domów. Najpierw się rozejrzyj, to będziesz miała orientację. Nie wiem czy cena działki się "gubi" w cenie ogólnej, moim zdaniem raczej nie, po prostu jej nie widać.

Gość gość
A skąd ja mam wiedzieć jakie domy są na sprzedaż u ciebie? My kupiliśmy "całość" - działkę z domem, całość 15-letnia. Wygoda niesamowita, bo po prostu przychodzisz na gotowe, i nie mówię tylko o domu (który zawsze można w pewnym stopniu zmodernizować, jeśli nie do końca nam odpowiada) ale i o ogrodzie - w naszym np. były już "dorosłe", a więc ładnie owocujące drzewa, ładny gęsty żywopłot, spore dekoracyjne krzewy etc. I dla nas to było ważne kryterium: jeśli dom z ogrodem, to taki, żeby od razu móc dużo korzystać, a nie czekać latami na pierwsze śliwki ;)

Gość samamasa
Lepsze jest mieszkanie w apartamentowcu. Osiedle chronione i o całą resztę martwi się firma http://www.per-modum.pl/ która nim zarządza.

Gość Lenka37
Też długo wahałam się między kupnem domu, a mieszkania i ostatecznie zdecydowałam się na dom szeregowy od developera Scandi Home https://www.villescandi.pl/. To była dobra decyzja, bo mam własny dom z ogrodem i garażem, w świetnej lokalizacji i dobrej cenie.

Gość gość
Warto skontaktować się z tą firmą, która oferuję sprzedaż działek pod budowę domu http://dzialki-szczecin.com/. Działki w Kobylance – dogodna lokalizacja i piękne otoczenie - polecam.