Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy lekarz pozna ze symuluje?

Polecane posty

Gość gość

Czy lekarz pozna ze symuluje przewianie szyi i karku ? Potrzebuje tydzien zwolnienia.

Gość gość
Nie ale gorzej jak da zastrzyki :D

Gość gość
No tego sie boje, to powiem ze chce masc bo sie boje zastrzykow. Ale napewno nie wyczuje w badaniu szyi i karku?

Gość gość
Powiedz że faktycznie ostatnio siedziałaś w przeciągach i poproś o maść i tabletki. Nie sczai się

Gość gość
Ok dzieki . A bada i maca szyje w takich wypafkach czy nie ?

Gość gość
Raczej nie bo sam i tak nic nie stwierdzi a moze zadać bol

Gość gość
Ok. Dzieki.

Gość gość
Troche sie boje, to jest jednak ryzyko ze wpisze mi w zurnalu ze symuluje.

Gość gość
Czy komus z Was sie udalo?

Gość gość
Ja jak potrzebuje zwolnienie to mówię że mam sraczke boli mnie brzuch miałam gorączkę itp Zawsze działa :p

Gość gość
Nie wpisze tak bo nie może niby jak to udowodni? Ja kiedyś raz sciemnilam też że mam sraczkę i dostałam zwolnienie a ten czas spędziłam z koleżanką na działce :D

Gość gość
A ile dni dostalas ? Ja chce z piec dni a w weekend pracuje. Wie ktos jeszcze czy lekarz w takim wypadku bolu katku, bada i obmacuje kark czy tam sa jakies stwardnienia czy cos ? Ja mam czesto te przewianie, nawet teraz mam lekkie jeszcze bo w czwartek mnie zlapalo ale do jutra to juz mi przejdzie i bede musiala udawac.

Nie radzę, no chyba, że idziesz do lekarza, który jest idiotą. Symulowanie biegunki też nic nie da, dotknie brzucha i nawet, gdy przed wejściem wypijesz litr wody ciurkiem, nie będzie to takie samo. Co do owiania, to samo owianie nie będzie skutkowało L4. Gorączka, stan podgorączkowy - tak. Jak już polecam szczerą rozmowę, albo zwalenie winy na stres i kłopoty stricte depresyjne - na to POZ da L4. Zależy jaką wykonujesz pracę, wiesz czynniki stresogenne, odpowiedzialność itp.

Gość gość
14:51 Dzieki. Ja mialam kiedys takie przewianie ze przez trzy tygodnie z trudem wstaealam z lozka i bolalo mnie przy chodzeniu choc to gorna partia plecow. Mowisz ze nie da na to L 4? Nawet jak pracuje jako opiekunka ze starszymi lezacymi? To co proponujesz? Mobbing w pracy , stres, brak snu ? Na to moze psychiatra dalby zwolnienie ale nie rodzinny.

Gość gość
Nie sluchaj wyzej osoby. Spokojnie da ci zwilnienie i nie jest w stanie tegi sprawdzic ze symulujesz. Powiedz ze cie boli strasznie przy kazdym ruchu glowa i ze suedzialas osratnio w klimatyzowanym pomieszczeniu. Na sraczke distaniesz max ze 3 dni. Na kręcz szyji mozesz dostac tydzien. Nic sie nie martw lekarz nie bedzie wnikac czy udajesz. Gorzej jak bedziesz miala kontrole z zusu.

Gość gość
Aha dzieki. Moze jakby mi dal 5 dni to ZUS az tak sie nie doczepi?

Gość gość
Teoretycznie zus rzadko kontroluje tak krotkie zwolnienia ale mogło sie cos zmienic od kiedy weszly zeolnienia elektroniczne. Zalezy tez co lekarz wpisze na zwolnieniu czy mozesz chodzic czy musisz lezec. Bo jak bedziesz miala zeolnienie chodzace to nic ci nie zrobia jak cie nie zastana w domu. Gorzej jak dostaniesz lezace wtedy będziesz musiala siedzieć w domu.

Gość gość
Aha dzieki ! Z tego co wiem to ruch jest wskazany wtedy szybciej sie goi ale do takiej pracy jak moja to chyba by nie mial serca mnie wyslac

Zależy jaką pracę wykonujesz. Choroby dają konkretne objawy. Ja kiedyś poprosiłam o zwolnienie, bo było dużo stresu, nerwów i niepotrzebnych sytuacji. Dostałam L4, ale to dlatego, że mam za sobą epizod nerwicy. Innym razem poszłam na serio do lekarza, bo złapał mnie ból w plecach. Zaczęło się niewinnie od mrowienia nogi, a później to nie wiedziałam, czy bolą mnie plecy, czy brzuch. Opisałam lekarce co mi dolega. Ona dała mi leki, a następnie skierowała do neurologa. Po tygodniu stosowania leków przepisanych przez POZ, poszłam do neurologa, który potwierdził rozpoznanie POZ. Więc nawet jeśli chcesz symulować, proponuję rozeznać się w temacie. ;)

Gość gość
No dzieki! Tak jak pisalam temat przewiania nie jest mi obcy bo czesto mnie to lapie.Wystarczy ze wyjde spod prysznica do pokoju gdzie jest otwarte okno. Wiem jak udawac akurat przewianie ale nigdy nie symulowalam przed lekarzem i troche mam stracha. Jutro napisze jak poszlo. Troche mi chodzi po glowie czy by nie udawac bolu menstruacyjnego bo tego to na bank mo nie udowodni. Ale udawany grymas twarzy pod wplywem " silnego bolu " mozna latwo rozpoznac. Az taka aktorka nie jestem.

Gość gość
Jeszcze dodam ze jestem wypalona w pracy, mialam rozmowe z szefem o mobbingu, zmarla mi mama i moglabym lekko dostac zwolnienie od psychiatry na dwa tygodnie czy miesiac ale to zostawiam sobie na potem.