Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co dzieje sie ze zmarla dusza po smierci? Czy wyciekly jakies informacje?

Polecane posty

Gość gość

Nie wierze w reinkarnacje. Ale przeciez gdzies musza te dusze zyc z Jezusem w Niebie. Myslicie ze jest gdzies rownolegly swiat ?

Gość gość
Zamienia sie w k****a ponoc

Gość gość
pewnie jest,ale kto to wie :)

Gość gość
Teoria strun potwierdza istnienie równoległych światów. Już możemy istnieć w 2 światach na raz, ale po śmierci będziemy istnieć tylko w 1.

Gość gość
Jak to ?

Gość gość
Chce byc juz po tamtej stronie.

Gość gość
Dusza nie umiera, bo to wiecznie żywa energia. x Tak, info wyciekło z pierwszej renki.. :P mówił o tym Jezus.:D ;)

Gość gość
Tak tylko ze dusza to nie energia tylko swiadomosc cowieka.

Gość gość
Istnieje, wystarczy zaglebic sie w temat np. transkomunikacja to potwierdza, a to jest tylko jeden z wielu dowodów :) Umierając tu na ziemi idziemy do innego równoległego świata :)

Gość gość
jak jestes katoliczką,to tłumaczyć ci nie trzeba a jesli nie jesteś,to szkoda czasu__nie dotrze do ciebie zadne tłumaczenie

Gość gość
gość dziś Świadomość to tylko część duszy, a właściwie umysłu czyli mózgu, a więc ciała, która razem z nim zanika. Może zostać przywrócona (i tylko w minimalnej ilości) tylko w świecie cielesnym, po reinkarnacji w inne ciało. W świecie "duchowym" - "świadomość duszy" obejmuje tylko jej stan i istnienie duchowe..

Gość gość
Smierc : Niebo (dla tych, ktorzy Kochaja Boga, dla wybitnie kroczacych Droga Chrystusa, niosacy z pokora Krzyz,udaje sie nielicznym) Pieklo( dla wybitnie i swiadomie nienawidzacych Jez.usa, negujacych Jego Istnienie, albo wielbienie tego,ktory chcial panowac nad Bogiem na litere L., dla mordercow,pedofili i wszystkich odchylen) Czysciec po ktorym mozna isc do Nieba to pewnie dla tych ,ktorzy z roznych wzgledow nie trzymali sie sztywno Drogi Boga,bladzili ale Kochaja Go i prosza o wybaczenie, licza na Milosierdzie,pomoc i dla tych co sie szczerze nawracaja w obliczu smierci) Powyzsze jest wielkim skrotem tego co ja wiem ze swojego zycia,przeczytanych ksiazek,informacji, Biblii(nie calej od dechy do dechy),rozmowach z ksiezmi, etc. Kocham Jez.usa ❤️ PS. Spam za imie ZBAWICIELA... Ech ! Ogolnie do Nieba ida zbawieni GDYBY NIE SMIERC JEGO NA KRZYZU TO BYLIBYSMY W CZARNEJ D..

Gość gość
To skoro tak w niebie jest pięknie i cudnie to czemu nikt nie chce umierać?

Gość gość
Bo każdy się boi poprostu tego co go spotka...niewiadomo czy to będzie cos dobrego.Boimy się utraty tego co znamy,bliskich których kochamy,ze tam czeka nas może totalna nicość.Ja wierze w ten drugi swiat,dowodem jest choćby właśnie transkomunikacja,znaki od zmarłych osób,przekazy w snach itp.Mnie kiedyś zaczepil jakiś chłopak i zapytał czy miałam starszego brata P. który nie żyje, ja w szoku mowie,ze tak.On nagle zaczął mi opowiadać dużo szczegółów z momentu jego śmierci żebym chyba uwierzyła.To było cos niesamowitego.Brat kazał mi przekazać ze jest po drugiej stronie i jest mu tam dużo lepiej niż na ziemi.Okazało się ,ze chłopak który mnie zaczepił był jakimś medium,jak zobaczył mnie nagle zaczął do niego mówić mój brat,żeby mi to przekazać.Ja byłam cały dzień w takim szoku,ze nie wiedzialam jak trafilam do domu.

Gość gość
właśnie oglądam takie programy na ID z Teresą C -medium

Gość gość
Mi zmarla mama, niedawno. Cale zycie sie nie dogadywalysmy, ona byla bardzo nieszczesliwa osoba. Dopiero jak sie dowiedziala, ze jest umierajaca, zaczeylysmy sie dogadywac. Bardzo sie zmienila. Zyla niecaly miesiac, w polmalignie, odurzona heroina a ja musialam chodzic do pracy. Zawsze ja kochalam. Byla jedyna bliska mi osoba. Byloby mi lzej, gdybym wiedziala, ze jest szczesliwa i ze wciaz jest soba, tzn. pamieta, ze byla moja mama.

Gość gość
12.08 Mnie tez zmarla mama i chcialabym wiedziec czy jest w niebie i czy sie kiedys spotkamy. Nie chce mi sie juz zyc na tym swiecie, bo tu nie mam nikogo a tam mialabym ja. W reinkarnacje nie wierze bo to zaprzeczenie Chrzescijanstwa. W medium tez nie wierze. Mama do mnie nigdy nie przyszla tylko snila mi sie zawsze ze znow zyje i musze sia nia nacieszyc. Teraz juz mi sie nawet nie sni.

Gość gość
Opis nieba z innego forum od gościa: fenix Kręgi niebiańskie to są sfery kuliste o średnicy miliona km , a wewnątrz większych sfer są mniejsze (wyższe) a w centrum nieba jest krąg Trójcy Najświętszej . W każdej sferze jest cała przepiękna przyroda ożywiona , ptaki , piękne krajobrazy i szczęśliwi ludzie . Z każdej niższej sfery widoczny jest Bóg , gdyż dla ludzi tam przebywających wyższe sfery nie przesłaniają widoku Boga , bo są doskonale przezroczyste . Każdy może przechodzić na niższe sfery i tam żyć , natomiast na wyższe sfery ( na które sobie życiem ziemskim nie zasłużył) może też przyjść ale na krótki czas , bo źle się tam czuję . I Podobne kręgi są także w czyśćcu , ale to miejsca cierpienia . W 12 kręgach czyśćca ludzie doznają oczyszczenia ze swych win .

Gość gość
A to ciekawe. Oby tak bylo.

Gość gość
obejzyjcie sobie ten film do sie dowiecie ze zmarli nas słysza i tak dalej siła modlitwa

Gość gość
Jaki film ?

Gość gość
Wejdźcie na kanał Ku Bogu są tam audiobooki rozmowy Mari Simmy z duszami czyśćcowymi. W Rzymie jest też muzeum dusz czyśćcowych. Żyjemy wiecznie a pobyt tu jest tylko próbą po to mamy wolną wolę abyśmy sami wybierali,po śmierci ziemskiej stajemy przed obliczem Boga a tylko dusza czysta bez grzechu może dostąpić tej łaski i z nim przebywać sami decydujemy wg własnego serca gdzie mamy być a tylko Bóg może tę drogę skrócić.

Gość gość
Nie wierze w Marie Simme. Podibno jakas dusza stala nad przepascia 40 lat na jedbej nodze bo jej los nie byl przesadzony czy pieklo czy czysciec. Bog jest miloscia a nie postrachem.

Gość gość
23:50 widzę,że nie zrozumiałaś przekazu przeczytaj jeszcze raz. Sami się skazujemy a nie Bóg. Bóg jest miłością ale dzięki temu że masz wolną wolę sama możesz skazać się na potępienie. Bóg siłą Cię nie zbawi.

Gość gość
skoro stamtad przyszlismy i tam pojdziemy to po co jestesmy stworzeni tutaj ? nie ma sensu

Gość gość
00:26 nie każdy tam wróci w tym jest właśnie sens.

Gość gość
Człowiek prawdopodobnie idzie do piachu po śmierci. Nie ma nic. 18 Powiedziałem sobie: Ze względu na synów ludzkich [tak się dzieje]. Bóg chce ich bowiem doświadczyć, żeby wiedzieli, że sami przez się są tylko zwierzętami. 19 Los bowiem synów ludzkich jest ten sam, co i los zwierząt; los ich jest jeden: jaka śmierć jednego, taka śmierć drugiego, i oddech życia4 ten sam. W niczym więc człowiek nie przewyższa zwierząt, bo wszystko jest marnością. 20 Wszystko idzie na jedno miejsce: powstało wszystko z prochu i wszystko do prochu znów wraca5. 21 Któż pozna, czy siła życiowa synów ludzkich idzie w górę, a siła życiowa zwierząt zstępuje w dół, do ziemi?6 22 Zobaczyłem więc, że nie ma nic lepszego nad to, że się człowiek cieszy ze swych dzieł, gdyż taki jego udział. Bo któż mu pozwoli widzieć, co stanie się potem?

Gość gość
"nie każdy tam wróci w tym jest właśnie sens"......to jak nie kazdy wroci to tu jestesmy za kare z tamtad zeby sobie na cos tam zasluzyc ? i jak sadzac ze dusza jest niesmiertelna to patrzac w stecz kiedys ludnosci bylo znacznie mniej to skad te dusze sie potroily zeby bylo dla kazdego :) skoro nie kazdy tam wroci to ksieza wiedzac o tym i tak popelniaj trzykrotny grzech molestujac dzieci ? czasem mi sie wydaje ze to tylko strachy dl ludzkosci ,badz dobrym to nie pojdzesz do piekla taka bajka dla dzieci.

Gość gość
Reinkarnacja to kompletna bzdura. Ze niby taki modny teraz recykling duszy, coraz to w innym ciele. Niby dlaczego i po co. Jesli juz to dusza jest jedyna w swoim rodzaju i tylko raz, w jednym ciele fizycznym. Kiedy cialo umiera, dusza wraca przed oblicze Boga i tam juz cieszy sie zyciem wiecznym.