Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak sprzatacie przy dzieciach?

Polecane posty

Gość gość

Codziennie po trochu, czy raz w tygodniu porządnie a reszta dni hulaj dusza? Czy codziennie z grubsza a co tydzień porządnie? Czy w ogole nie sprzatacie?

Gość gość
Ogarniam tak tylko żeby nie utonąć w syfie. Ale nie nam fioła na punkcie sprzątania

Gość gość
Czyli nie sprzatasz tak generalnie? Ja przy mojej corce ledwo mogę coś zrobić. I mam syf, zle mi z tym ale te 30 minut drzemki wolę przeznaczyć na odpoczynek

Gość gość
chciałaś mieć dziecko to zapieprzaj teraz a nie myślisz o odpoczynku, odjebało ci

Gość gość
Nie sprzątam generalnie. Zdrowie mam jedno a domów, podłóg, dywanów itp mogę mieć jeszcze mnóstwo w życiu. Tez wole odpocząć jak mam czas. Szczęśliwa i wypoczęta mama to szczęśliwe dziecko

Gość gość
15.14 zgadzam się. Ja też tylko z grubsza ogarniam a jak dziecko podrosnie to wtedy sobie dokładnie posprzatam

Gość gość
15:14 to znowu ty pieniaczka i hejterka z tematu o dziecku które wylało wrzątek. Idź lepiej zajmij się czymś pożytecznym bo tutaj jesteś zbędna

Gość gość
Ja ogarniam z grubsza przy dziecku. Jak śpi to oglądam seriale. A generalne sprzątanie w sobotę, wtedy mała z tatą wybywają na pół dnia. Potem ja pół dnia, a mąż ogarnia wkoło domu, wieczór wspólny i niedziela na luzie razem.

Gość gość
Ja też tylko z grubsza ogarniam przy dziecku, jak śpi to wolę sobie np książkę poczytać czy obejrzeć film w spokoju. W soboty mąż zabiera syna na spacer a ja sprzątam dokładniej.

Gość gość
A mój nie ma wolnej soboty :/ a niedzieli mi szkoda żeby pol dnia sprzątać, dlatego mamy syf

Gość gość
Codziennie odkurzam, ścieram kurze i przecieram podłogi. Nie sprzątam jakoś przesadnie.

Gość gość
I nie robisz już generalnego sprzątania? Sprzątasz przy dziecku czy na jego drzemce?

Gość gość
Normalnie na co dzień, wiele tego nie ma bo jak się jest cały dzień poza domem to nie ma komu bałaganić. W sobotę czy niedzielę coś większego jeśli trzeba typu umycie okien czy dokładniejsze odkurzenie.

Gość gość
W niedzielę nie można sprzątać.

Gość gość
Ja sprzątam przy dziecku. A kto zabroni komuś w niedzielę sprzątać? :O

Gość gość
gość dziś A to niby dlaczego? :D

Gość gość
Ja mam dom,7 miesięczne bliźniaki i sprzątam codziennie.Wstaje koło 6,a maluchy około 7.30,wiec mam czas na poranna kawe,prysznic i takie ogólne ogarnięcie,czasami rano wstawiam pranie,albo składam,włączam zmywarkę,albo z niej wyciągam. Z reguły rano nic poza tym nie robię.Odkurzam codziennie,ale przyznam się,ze tylko w salonie(tez myje codzinnie podłogę w salonie)bo tam dzieciaki leżą na podłodze,a mamy w domu dużego psa wiec sierści jest sporo.Reszte domu odkurzam raz/dwa razy w tygodniu,oczywiscie na zmiane z mężem.Takie większe sprzątanie,z porządnym umyciem łazienki (wc/umywalkę i wannę z grubsza myje codziennie) raz w tyg.Jak dzieciaki maja drzemkę ta pierwsza( około 10.30,około godzinę śpią ) to najczęściej robię sobie druga kawe i leżę,oglądam coś,przeglądam neta.A na drugiej drzemce,dłuższej koło 15(śpią około 1,5 do max 2h) wtedy robię coś w domu.

Gość gość
Fajnie macie. Moje dziecko nie śpi w dzień...

Gość gość
W ciągu dnia po prostu sprzątam na bieżąco, czyli brudne naczynia od razu do zmywarki, okruchy ze stołu itd. Odkurzam codziennie, czasem co drugi dzień, w kuchni myje podłogę codziennie, wannę i umywalkę po sobie myje, mąż też. Ogólnie to nie za wiele, w sobotę lub piątek po południu robię generalne porządki, myje podłogi i ścieram kurze.

Gość gość
Moje dziecko też nie śpi w dzień. W nocy też nie za wiele. Musiałabym sprzątać kosztem mojego snu

Gość gość
Robie wielkie oczy jak czytam ile dzieci potrafia spac w dzien. Ja mam dwojke i praktycznie wgl nie spały w dzien a w nocy nie lepiej. Mialam srednio 8-7 pobudek i wez w takim wypadku wstan przed dziecmi? Teraz dzieci maja 3 i 1,5 wstaje 5 razy :/ 3 latek zwykle sie budzi raz w nocy a drzemki w dzien nie zrobil juz ponad rok. 1,5 roczniak najpozniej chodzi spac i najwczesniej wstaje a robi 4-5 pobudek w nocy. No ale zeby nie bylo sprzatam na bierzaco i zawsze mam czysto ale marze w koncu zeby pojsc spac kiedy mam na to ochote i spac ile potrzebuje.