Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
vi913

Pomoc mamie

Polecane posty

Witam. Nie wiem gdzie mogłabym się zgłosić z tym problemem, dlatego piszę to tutaj. Nie liczę na cud, ale może ktokolwiek da mi trochę nadziei i zainspiruje. Ogólnie idę teraz do klasy maturalnej. Moja mama jest już po 40 i od prawie 10 lat nie pracuje. Nie jest leniwa ani nic z tych rzeczy. Wszystko przez to, że mój tata pracuje poza granicami kraju, a mama podjęła się mojego wychowania i zajmowania się dość dużym domem, w którym mieszkamy tylko we dwie (do tej pory nie wiem po co jest tak duży, ale to chyba wymysł i ambicje mojego taty). Moim rodzicom zależało też, abym chodziła na różne zajęcia pozalekcyjne. Z tego powodu zostawałam dłużej w szkole, jeździłam na korepetycje i zajęcia taneczne. To też nie pozwoliło mojej mamie iść do pracy, bo musiała być dyspozycyjna dla mnie. Teraz, po tylu latach zdałam sobie sprawę jak ciężko jest jej siedzieć samej w domu, gdy inne jej koleżanki pracują. Moja mama jest bardzo towarzyską osobą, uwielba ludzi, więc nawet kilkugodzinne siedzenie w domu sprawia, że jest przybita i smutna, a ja nie mogę na to patrzeć. Boję się wyjechać na studia i zostawić ją kompletnie samą. Od roku zachęcam ją do podjęcia pracy, ale ona mówi, że ktoś musi mnie wozić na zajęcia, a jest jedyną osobą z prawem jazdy w domu (ja jeszcze nie mam). Wiem, że nie może pracować na jakiś wysokich stanowiskach. Jest tylko po technikum, ale ma maturę. Wiem, że w młodości miała wielkie plany zdobycia wykształcenia, ale sytuacja finansowa i podejście jej rodziny na to nie pozwoliły. Widzę, że się marnuje. Nie moge patrzeć jak jest przybita gdy wracam ze szkoły, a w tacie nie ma w ogóle żadnego oparcia. Co ja mam robić?

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować