Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość gośćtrikolo

Mam 20 Lat chce się wyprowadzić z domu ale boje się powiedzieć rodzicom

Polecane posty

Gość gośćtrikolo

Witam, mam 20 lat, zaczynam studia i mam narzeczonego. Ogólnie moja rodzina bardzo go lubi iwgl i ostatnio zaproponował mi bym się do niego wprowadziła. Ale moi rodzice na sama wieść o zaręczynach dziwnie zareagowali aż strach pomyśleć czy zawału nie będą mieć jak powiem o wyprowadzce. Są oni bardzo „zacofani” jeśli chodzi o takie sprawy. Bo mieszkanie ? „Oczywiście ze po ślubie „. Tylko ze slub planujemy max za 3 lata jak już licencjat będzie zrobiony(wiadomo może się różnie okazać i życie samo zadecyduje za nas) Moi rodzice są bardzo konsekwentni i nie umiem z nimi rozmawiać a zwłaszcza na takie tematy. I nie chodzi mi tu o to ze chce się ich spytać o zgodę itp, bo i tak zamierzam się wyprowadzić ale chciałabym im to jakoś delikatnie powiedzieć, jakoś rzucić argumentami by nie byli aż w takim szoku ze ich pierwsze dziecko jedyna córka się wyprowadza i to bez ślubu do narzeczonego. Czy są jakieś psychologiczne podejścia, „triki” żeby ich bardziej przybliżyć do teraźniejszych czasów i by aż tak tego nie przeżywali ?

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować