Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Imie dla corki rodze we wrzesniu a pomyslow sto

Polecane posty

Gość gość

No moze nie sto, ale mamy sporo imion I wszystkie sie nam podobaja... nadamy corce dwa, ale ktore to serio, nie wiemy, kombinacji mamy kilka I kazda sie nam podoba. mojej mamie nie podoba sie opcja 2 I 5, tesciowej akurat 2 sie bardzo podoba, a 5 tez nie. a nam WSZYSTKIE ... jestem ciekawa opinii :) 1. Bianka Maria 2. Aurora Aniela 3. Aniela Maria 4. Maria Zofia 5. Aurora Bogna 6. Maja Zofia 7. Kornelia Zofia 8. Kornelia Maja

Gość gość
a na c***a pytam się nadajesz podwójne imię? Aniela to imie już zapomniane a przecież to piękny polski odpowiednik Andżeliki

Gość gość
Mi cudownie podoba się imię Helena. Gdybym tylko mogła mieć dzieci, od razu bym dała córce na imię Helenka Zosia :)

Gość gość
Znam 3 Aniele i wszystkie uważają, że to tak brzydkie imię, że każą inaczej na siebie mówić, a Aniela maja tylko w dokumentach. Może to przypadek, ale dla mnie to imię jest zdyskwalifikowane właśnie z tego powodu. Aurora mi się podoba, ale źle kojarzy - "Już z Aurory wystrzał padł". Choć pewnie nowe pokolenie o Broniewskim i rewolucji nie będzie słyszało i takich skojarzeń mieć nie będzie. Maja oklepane, Maria starodawne. Dla mnie zostaje tylko Kornelia Zofia

Gość gość
Maryska jedyne normalne, . Anielka od zawsze mi sie bardzo podobala, ale nie mialabym odwagi dac tak dziecku

Gość gość
Mimo ze jestem z pokolenia tez wychowanego na strzalach Aurory, imię kojarzy mi sie bardziej z mitologia i rzeczywistym imieniem George Sand( Aurora Dudevant). Dla mnie powinna byc olsniewajaco piekna a imie wspolgrac z nazwiskiem. Zaryzykujecie?

Gość gość
Kornelia jedyne ladne moim zdaniem.ale drugie imie powinno cos znaczyc,np po babci czy najlepszej przyjaciolce

Gość gość
Mnie się jeszcze kojarzy z piosenką Erosa Ramazzotti "Sara', sara' l'aurora".

Gość gość
Autorko, ja sama imię wybierałam tak, żeby było krótkie, ładnie brzmiące i pasowało do nazwiska. Do tego, a może przede wszystkim, jestem wierząca, więc dla mnie patronka imienia była ważna, wybierałam tylko z tych, które ten warunek spełniały. Ty wybrałaś jakieś imiona, więc już masz pół problemu z głowy. Zastanawiam się po co dwa, ale to Wasza sprawa. Dziwne jest wg mnie, jeżeli pierwsze imię nie pasuje do drugiego /typ1/ oraz jak dwa są nietypowe /typ2/. Wyobraź sobie jak będzie wyczytywana dwoma dziwnymi imionami i nazwiskiem... wg mnie typ 3 i 4 są najrozsądniejsze jeżeli chodzi o wzajemne korelacje imion i brzmienie. Nie wiem jak z nazwiskiem, oceń sama. Moje córki mają krótkie, 4 literowe imiona, po jednym i jest dobrze.

Gość gość
nadawanie 2 imion to pzreciez powszechny od lat zwyczaj. I praktyczny, sporo ludzi uzywa tego drugiego, jesli pierwsze komus nie pasuje,

Gość gość
Tu autorka, dzieki za wypowiedzi nie chcmey dawac drugiego imienia po babci, bo nie chcemy urazic zadnej (to ma byc nasze jedyne dziecko), a losowac nie bedziemy... zreszta nasze mamy maja imiona nastepujace, Alicja oraz Anna ... nie chcemy tak dac dziecku

Gość gość z KODu
Wzywamy wszystkich świadomych obywateli, żeby urodzonym w tym roku dziewczynkom dawali na imię Konstytucja. W przypadku chłopców proponujemy "Sąd Najwyższy"

Gość gość
Maja Zofia. Ślicznie brzmi

Gość gość
Ja mam oba imiona po babciachi ok, na szczescie obie mialy piekne imiona.

Gość gość
Mi.sie.podoba Tola, Lila, Pola, Ania(malo juz popularne a mozesz.byc oryginalna) lub Hania, Zosia tez ale imie strasznie oklepane

Gość gość
jak dla mnie Bianka

Gość gość
Ja lubię krótkie imiona: Pola, Lena, Zoja, Nina, Nela, Mela, Emma, Nina...

Gość gość
Autorko, a nazwisko jakie? na jaką literę się zaczyna a na jaką się kończy, dlugie czy krótkie? My nosimy nazwisko Fidecki i mamy córkę, ma na imię Felicja Elżbieta, często słyszymy że to ładnie brzmi z nazwiskiem. a wołamy na nią Fela, Felka.

Gość gość
z tych co podałaś podoba mi się jedynie Kornelia Zofia. co do Mai - Maja kiedyś dorośnie i pomyślcie jak to będzie brzmieć Pani Maju (panimaju?) ;)

Gość gość
4 lub 6.

Gość gość
kazde tylko nie Maja i Aniela.

Gość gość
Szczerze, to wszystkie opcje hoyowe.

Gość gość
Dwójka piękne słuchaj teściowej