Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Związek z facetem który mnie nie pociąga seksualnie

Polecane posty

Gość gość

Ten temat przewija się tutaj pewnie co chwila, ale ile ludzi, tyle różnych historii pisze życie. Moja jest raczej prosta i często spotykana. Jak każda dziewczyna marzyłam o tym, aby mieć chłopaka i udany związek. Lata mijały, minęło gimnazjum, liceum, zaczęły się studia, a ja co chwila wpadałam w związki nieodpowiednie. Byłam z mężczyzną, który nadużywał alkoholu, poniżał mnie, byłam z chłopakiem, który chciał mnie tylko zaliczyć, byłam z takim, który mnie zdradzał i to wszystko głównie w czasach liceum i to tylko kropla w morzu tego co spotkało mnie z strony mężczyzn. Teraz poznałam naprawdę wartościowego mężczyznę, z zasadami, umiejącego zachować się po alkoholu i bardzo troskliwego, jednak jest jedno ale, jest to mężczyzna nie pociągający mnie w sposób fizyczny. Nie zrozumcie mnie źle, facet jak facet, wszystko ma na swoim miejscu, jednak brak mi tego czegoś, tej chemii. Lubię go, uwielbiam z nim spędzać czas, ale mam wątpliwości, czy będę w stanie odwzajemnić jego miłość w takim samym stopniu jak on. Czuję zazdrość, gdy widzę go w towarzystwie innych kobiet, może to czysty egoizm, przywiązanie. Naprawdę nie wiem co robić kocham go, ale nie jestem w nim zakochana. Prawda jest też taka, że chciałabym z kimś być, brakuje mi bliskości, troski, zwyczajnej uwagi z strony drugiego człowieka, ale nie chce być egoistką, która wchodzi w związek bo tak jej będzie wygodnie, nie chce go zranić. Nie wiem czy jestem zdolna do miłości, być może wychowując się w rodzinie z ojcem alkoholikiem na czele, Przestałam być zdolna do okazywania uczuć.

Gość gość
kocham go, ale nie jestem w nim zakochana. Nie wiem czy jestem zdolna do miłości, ziewww zlew won

Gość gość
Przecież nie musi być tak że obie strony obdarzają się takimi samymi uczuciami. Facet jak facet, związek jak związek, ale możesz już lepiej nie trafić, fakt że jesteś zazdrosna jak go widzisz z innymi kobietami świadczy że jednak nie jesteś pozbawiona uczuć. Może potrzeba więcej czasu żeby się dotrzeć. Przemyśl tylko czy w ciągłym oczekiwaniu na motyle w brzuchu nie zaczniesz go zdradzać, facet może na to nie zasługiwać.