Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Latałyście w ciąży samolotem?

Polecane posty

Gość gość

Dostałam zaproszenie na święta do stanów i niewiem czy skorzystać. Teraz po wakacjach mieliśmy rozpocząć starania o dziecko, w czerwcu poronilam więc teoretycznie powinnam chyba bardziej uważać na siebie? W internecie zdania są podzielone mam temat lotu w pierwszym trymestrze (jakoś nie liczę że będę już w drugim do Świąt hehe) chciałam zapytać czy są tu mamy które latały i wszystko szczęśliwie sie skończyło ?

Gość gość
Ja lecialam w 5tyg ciąży jeszcze o niej nie wiedząc. Wszystko było dobrze.

Gość gość
Dwugodzinny lot to nic takiego, ale do stanow!to chyba z 10 h, zdrowy czlowiek z jakims zaburzeniem by wykitowal , latwo o zakrzepice.jak ci zalezy na tej podrozy to odloz starania, to lepsze wyjscie niz narazac dziecko i siebie.w zyciu nie mozna miec wszystkiego

Gość gość
13,52 dzis zaczęła sie przerwa w tabsach na miesiączkę, mam kilka dni żeby podjąć decyzje. Do nowego yorku jest mniej niż 10godz, ale masz racje to długi lot.. pozatym będąc na miejscu nie ukrywam że chciałabym pozwiedzać inne większe miasta, prawdopodobnie byłoby to więcej lotów niż tylko tam i z powrotem. Wszystko w przeciągu dwóch tyg, nie mam więcej wakacji hehe Czyli radzicie jednak pociągnąć tabsy do świąt w razie gdybym chciała lecieć?

Gość gość
14.05 Tak, lepiej zacznij starania trochę później, nie będziesz się musiała martwić i w razie czego, nie będziesz później miała do siebie żalu. Możliwość zwiedzania Stanów może się prędko nie powtórzyć, a te kilka miesięcy raczej nie zrobi większej różnicy, jeśli chodzi o starania.

Gość gość
Cześć. Ja będąc w 7-10tc leciałam 6 razy samolotem. Bilety mieliśmy kupione zanim wiedzieliśmy o ciąży. Postanowiłam lecieć choć było dużo stresu. Był to styczeń. Pierwszy lot z z Warszawy do Nowego Jorku, potem jeszcze kilka lotów wewnątrz stanów. Miałam stracha, że stracę ciążę ale nic złego się nie stało. Przy starcie czasami łapały mnie mdłości. Raz zwymiotowałam do papierowej torebki :) Według mnie możesz spokojnie lecieć, ale to zależy od ciebie. Jeśli masz przez cały pobyt się zamartwiać to bez sensu.

Gość gość
Mozliwosc wyjazdu do stanow z pewnoscia sie nie powtorzy, a jak zajdziesz w ciaze to mozesz zapomniec na kilka lat o wszelkich podrozach, a przez jakis czas i o wyjsciu z domu na spacer czy rower.Wiele kobiet nie ma o tym pojecia Za to jesli chodzi o te tabsy i ogolnie jestes zdrowa, to moze lepiej ich nie brac i postawic na metody naturalne?chyba ze masz problematyczne miesiaczki, wtedy lepiej jednak brac

Gość gość
To ze innym sie nic nie stalo to nie znaczy ze to regula, moim zdaniem to ryzyko, bo dlugi lot i zmiana klimatu.ale tabsy lepiej odstawic juz i po prostu sobie ograniczyc owe sprawy zeby nie zaciazyc teraz, bo moga byc problemy po tej podrozy

Gość gość
W ciąży one latają nie samolotem, a na olbrzymiej pochwie oraz wargacb sromowych nabierają tam powietrza i lecą ziuuuuu

Gość gość
14.21 Mam nieregularne miesiączki, dlatego biore anty. Policystyczne jajniki