Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Poczta poradzcie

Polecane posty

Gość gość

Kochani co zrobic. Wyjechalam na wakacje i sie okazalo ze przesylka ktora zamawialam juz doszla a myslalam ze bedzie za 2 tyg dopiero i zdaze wrocic. Wiec 2 dni temu przyszedl sms ze mam 7 dni na odbior przesylki poleconej z zagranicy. Avizo w skrzynce i nie ma mi kto odebrac bo mieszkam sama.Jedynie kuzynka ale mieszka pod innym adresem co zrobic?dziwi mnie ze pierwsze avizo i jak nie odbiore w ciagu 7 dni to odesla a czemu nie ma drugiego aviza?mial ktos podobna sytuacje?

Gość gość
Nie ma drugiego awiza, bo to kurierska może? Zwyczajnie zadzwoń na pocztę i się dogadaj, przetrzymają dłużej, albo oddadzą kuzynce i tyle.

Gość gość
jak przesyłka jest z zagranicy to z zagranicy jest regulamin nadawania przesyłek i usługa zagraniczna! przecież poczta tylko ci to dostarcza... Jak nie masz złożonego na poczcie upoważnienia na konkretną osobę która może odbierać w twoim imieniu toją korespondencję, to pracownik poczty nie może nikomu wydać tej przesyłki poza tobą!

Gość gość
to pracownik poczty nie może nikomu wydać tej przesyłki poza tobą! x Niby nie mogą, ale często wydają. To też ludzie, mogą iść na rękę. Moi pocztowcy jakoś nie robią problemów.

Gość gość
Hej to list polecony na poczcie polskiej . dziwne tylko ze jedno avizo jest. Przesylka z Chin. Niestety nie mam nikogo upowaznionego do odbioru

Gość gość
Nikt nie mial takiej sytuacji?

Gość gość
Ewentualnie musiałabyś upoważnić kogoś do odbioru przesyłki poleconej czy też w tym momencie awizowanej, to jedyna opcja. Na przyszłość korzystaj z usług dobrej firmy kurierskiej jak www.iExpress.com.pl