Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Asia176

Ile wydajecie na jedzenie?

Polecane posty

Gość Asia176

Cześć Dziewczyny! Możecie napisać mi ile wydajecie miesięcznie na żywność, chemię i na ile osób. Skrupulatnie zbierałam paragony z całego miesiąca i wyszło mi 3,2 tys. na czteroosobową rodzinę i psa. Aż złapałam się za głowę, bo nie miałam pojęcia, że wydaję aż tyle.

Gość gość
jak malo jesz to malo wydajesz proste

Gość gość
to ile ty jesz ?

Gość gość
a to sama siebie oblicz a nie rodzine

Gość gość
chyba ze ty ich sponsorujesz za wszystko

Gość Asia176
Żadne z nas nie je dużo, raczej przeciętne ilości, ale staram się kupować produkty dobre jakościowo i minimum raz w tygodniu jemy w restauracji albo zamawiamy coś do domu.

Gość gość
Ja liczyłam i wyszło mi 2500 na rodzinę 2+2 i dwa małe psy. W tym też mieszczą się nasze obiady w restauracji raz w tygodniu/pizza średnio 300-400 zł na to idzie.

Gość gość
psy wywalić to sie nie dziw w drogich sklepach kupujesz

Gość gość
2 osoby + restauracje itp 450€

Gość Asia176
Kupuję w Biedronce, Tesco, Piotrze i Pawle, Almie, mięso u rzeźnika, pieczywo w piekarni, warzywa na bazarkach albo w osiedlowym sklepiku. Psa nie mam zamiaru się pozbywać :P Ale fakt kosztuje sporo, bo to duże psisko.

Gość gość
to musisz odpuścić kilka zachcianek i bedziesz mniej wydawać albo isc do drugiej pracy

Gość gość
życie jest drogie nic sie na to nie poradzisz

Gość Asia176
Oboje z mężem zarabiamy na tyle dobrze, że nie ma konieczności, żeby którekolwiek z nas szukało sobie drugiej pracy. Przeżyłam lekki szok, bo nie zdawałam sobie sprawy, że wydajemy aż tyle i z czystej ciekawości chciałam się przekonać jak to jest u innych osób.

Gość gość
W lipcu liczyłam zywnisc plus środki czystości i wydałam ok 1300 zł 2 osoby dorosłe i dziecko 4.5 letnie. Jem 4 zbilansowane posiłki. W tym były woda napoje, lody na miescie proszek o płyn do prania, tabletki do zmywarki szampon żel itp.zywnisc poza domem liczyłam jako rizrywkejakjechalismy na wycieczkę więc myślę że mozna dodać 300 zł. Czyli 1600.

Gość gość
Normalnie wydajesz. Jakbyś zrezygnowała z restauracji, to by Ci wyszła kwota bardziej zbliżona do średniej krajowej.

Gość gość
Ale normalnie wydajesz. Wyjście do restauracji to z 200 zł. Karma d km a psa też kosztuje.

Gość gość
wiem co ty za jedna

Gość gość
To co wy jecie, że to was tyle kosztuje? Przecież to ponad 100 zł na dzień. Podaj przykładowy jadłospis, bo jestem bardzo ciekawa co trzeba jeść, żeby wydać AŻ tyle.

Gość Asia176
Jemy dużo warzyw, ryb,krewetek,mięso to głównie: kurczak,indyk, cielęcina, wołowina, czasem dziczyzna. Rzadko używam mąki pszennej, staram się zastępować mąkami kukurydzianymi, pełnoziarnistymi, kokosowymi. Cierpię na nietolerancję laktozy i w tym przypadku kupuję produkty mleczne bez niej oraz mleka roślinne. Mamy dużego psa, gabarytowo porównałabym go do bernardyna. Staram się mu gotować ryż+jakieś mięso i np.marchewka. Sucha karma też do tanich nie zależy, bo zazwyczaj jest to Royal. Warzywa, jaja i drób mamy od moich dziadków, więc jest to oszczędność.

Gość gość
Ja np wydaje wiecej ze wzgledu na to, ze musze miec diete dopasowana do mojej choroby - cierpie na zespol jelita drazliwego i musze bardzo uwazac na to co jem. Dodatkowo tez mnostwo probiotykow i intesta na wyregulowanie pracy jelit, wiec troche kasy ta zywnosc zzera.

Gość Pol

A ja co miesiąc wydaje tyle samo bo mam catering Tajm, nie muszę chodzic po sklepach, stać w kolejkach i przede wszystkim marnować czasu na gotowanie. Jedzonko samo do mnie przychodzi, świeże, ładne i smaczne 🙂

Gość Pol

A ja co miesiąc wydaje tyle samo bo mam catering Tajm, nie muszę chodzic po sklepach, stać w kolejkach i przede wszystkim marnować czasu na gotowanie. Jedzonko samo do mnie przychodzi, świeże, ładne i smaczne 🙂

Gość Emi
Dnia 30.11.2019 o 15:17, Gość Pol napisał:

Tyle samo czyli ile? 🙂 Zastanawiam się czy i sobie nie zamówić cateringu. 

Gość pol
Dnia 3.12.2019 o 12:20, Gość Emi napisał:

Tyle samo czyli ile? 🙂 Zastanawiam się czy i sobie nie zamówić cateringu. 

płace za tydzień 255zł i najadam się full, cena zależy od diety którą wybierzesz😄 narazie mam bez weekendów żeby w sobote sobie wyjsc coś zjeść ale chyba zaczne brać z weekendami

Gość Emi
Dnia 6.12.2019 o 13:14, Gość pol napisał:

płace za tydzień 255zł i najadam się full, cena zależy od diety którą wybierzesz😄 narazie mam bez weekendów żeby w sobote sobie wyjsc coś zjeść ale chyba zaczne brać z weekendami

Dzięki śliczne za wiadomość! Może wypróbuję ich po świętach albo po nowym roku 🙂 

Gość Kinnnga
Dnia 10.12.2019 o 10:35, Gość Emi napisał:

Dzięki śliczne za wiadomość! Może wypróbuję ich po świętach albo po nowym roku 🙂 

Ja wypróbowałam Tajm jeszcze przed świętami i bardzo mi podeszło ich jedzenie. Myślę, że na dniach wykupię miesięczną dietę. 

Gość gość33
Dnia 21.08.2018 o 23:05, Gość Asia176 napisał:

Jemy dużo warzyw, ryb,krewetek,mięso to głównie: kurczak,indyk, cielęcina, wołowina, czasem dziczyzna. Rzadko używam mąki pszennej, staram się zastępować mąkami kukurydzianymi, pełnoziarnistymi, kokosowymi. Cierpię na nietolerancję laktozy i w tym przypadku kupuję produkty mleczne bez niej oraz mleka roślinne. Mamy dużego psa, gabarytowo porównałabym go do bernardyna. Staram się mu gotować ryż+jakieś mięso i np.marchewka. Sucha karma też do tanich nie zależy, bo zazwyczaj jest to Royal. Warzywa, jaja i drób mamy od moich dziadków, więc jest to oszczędność.

Mleko kokosowe możesz taniej zrobić sama, kupowanie gotowego jest zawsze droższe. Royal to bardzo droga karma i o  ile zwierzę nie potrzebuje karmy weterynarynej można znaleźć tańszą karmą albo kupować taniej online bo marże w stacjonarnych sklepach zoologicznych są kosmiczne. Na krewetki podniesiono Vat, więc na pewno nabija Wam to rachunki. Lepiej i zdrowiej jeść białko roślinne niż krewetki albo kupować je na promocjach. Wołowina też jest bardzo droga, lepiej i taniej można jeść drób. Zawsze zdrowiej i taniej jest zamienić część posiłków mięsnych na warzywne i mięso jeść rzadziej, tym bardziej jeśli to czerwone mięso.

Gość zxcv

jem co drugi dzień jednego dnia nie jem a następnego tak