Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czemu jak cos jest nie tak to zaraz Autyzm? Syn ma roczek a ja wariujeje

Polecane posty

Gość gość

Zaczelo sie niedawno, synkowi dopiero kilka tygodni temu zaczely wychodzic zabki, zauwazylam wtedy ze wysuwa czasem jezyczek. Wyszukalam w Googlach a tam - autyzm....synek uczy sie teraz chodzic, jeszcze niestabilnie i jak idzie to macha reka badz obiema naraz - czytam, ze to objaw autyzmu. Zaczelam czytac fora internetowe i zalamka- okazuje sie ze sporo zachowan synka moze swiadczyc o autyzmie:-( Np. Jak sie denerwuje to piszczy, wydaje mi sie ze malo gaworzy, to tez ponoc autystyczne. Wszedzie kaza dmuchac na zimne. Co mam robic? Drazyc temat, bo moze cos byc na rzeczy? Z drugiej strony mam wrazenie, ze to jakas autystyczna obsesja :-(

Gość gość
Autyzm daj***ardzo różne i nietypowe objawy (dlatego mówi się o spektrum autyzmu - bo tych objawów jest multum u każdego inne). Jak masz jakiekolwiek zaburzenia zachowania, nawet najmniejsze, to autyzm prawie zawsze pasuje ;-) stąd wyszukiwarka cię tak prowadzi, a przyczyna może być zupełnie inna.

Gość gość
Widocznie jest na to "moda". Jak niewiadomo o co chodzi, to chodzi o kase. Pedagogow az glowa boli, a pracy dla nich nie ma. Wiec, znalazlo sie. Aytuzm. I tak szczerze wam powiem, ze mam kolege, ktory pracuje w takim osrodku. Non stop tylko temat o dzieciach, a u moich dzieci juz po 5 razy go diagnozowal. No i stwierdzil, ze to wina szczepionek.

Gość gość
A czy Twoje dziecko reaguje na imię?

Gość gość
A jak go karmisz łyżeczka to sam zgarnia jedzenie gorna warga? Moja corka zaczela wysuwac jezyk i okazalo sie ze to wina tego jak ja karmilam. Powinno sie robic tak: bierzesz plaska lyzeczke, wkladasz do buzi dziecka, dziecko samo zgarnia jedzenie gorna warga/ podniebieniem. Zadzwonilam wtedy do naszej fizjoterapeutki i po zastosowaniu sie do tego problem zniknal w 3 dni. Ja to robilam zle bo jedzenie do buzi i żeby dziecko szybciej jadlo to podnosilam lyzeczke do buzi i jakby " wycieralam" ja o gorna warge

Gość gość
no ja też tak robie, wkladam lyzke i jakby wycieram zawartosc. tak, synek reaguje na imie od dawna.

Gość gość
Wpisując w wyszukiwarce "ból głowy" na drugim miejscu zawsze wychodzi, że nowotwor. Daj spokój, nic nie szukaj, dziecko rozwija się w swoim tempie. Pisze to mama dziecka z autyzmem.

Gość gość
doktor google nie jest najlepszym doradcą.

Gość gość
Moja siostra wpisała w google swoje objawy jak była chora i wyszedł jej rak prostaty, także ten... nie słuchaj, synek za mały na diagnozowanie, nie obserwuj tylko ucz go i wychowuj najlepiej jak potrafisz.

Gość gość
10.24 ja zgarniałam, żeby było szybciej, szwagierka mnie pouczała, że moja ma sama, ja to olałam i co, i mamy dzieci 8 letnie i obie ładnie normalnie jedzą i są normalne, usta i zęby też ok. Więc po co było się rzucać.