Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

ból w podbrzuszu

Polecane posty

Gość gość

Witam, biore regularnie tabletki antykoncepcyjne. Tydzień temu rozpoczęłam kolejny blister. Od 3 dni mam dziwne uczucie ucisku w podbrzuszu oraz parcia na pęcherz. Czy to może być ciąża?

Gość gość
hejka, jeśli bierzesz regularnie to nie sądzę; bardziej bym może pomyślała, że to jakaś infekcja, może pęcherz przeziębiłaś; nie zaszkodzi wizyta u lekarza; ja biorę belarę, godziny też pilnuję zawsze i zabezpieczenie jest cały czas;

Gość gość
Tabletki rozwalają wątrobę i problemy w drogach rodnych. Nam tylko zalecił ginekolog nieszkodliwe antykoncepcja to prezerwatywy i kalendarzyk. Reszta to szkodzi nawet spirala powoduje beztlenowce. Nam bo nie jestem zacofana i zawsze mam męża przy każdym badaniu krocza i wspierał porody planowane. A gdy jesteś sama bez faceta do jego obecności masz prawo przy badaniu to może dojść do groźnych zakażeń pochwy a potem zarażasz męża. Dlatego powinien być partner czy chłopak by pilnował sterylności. A gdy wyprasza ginekolog to jest zboczencem i powinno się odejść by tak nie skończyć. ." Na cztery lata więzienia został skazany ginekolog, który zgwałcił swoją pacjentkę. Kobieta była wtedy pod wpływem środków znieczulających. Mężczyzna ma też 10-letni zakaz wykonywania zawodu, musi też zapłacić 40 tys. nawiązki dla swojej ofiary. Prokuratura domagała się kary ośmiu lat pozbawienia wolności, a pełnomocniczka ofiary – dożywotniego zakazu wykonywania zawodu lekarza " a kolejny ujawniony to w Zabrzu!

Gość gość
Często profilaktyka kończy się zgonem!

Gość gość
Akurat mnie prezerwatywy czy kalendarzyk nie przekonują. Dlatego każdy wybiera takie zabezpieczenie jakie mu odpowiada. Do ginekologa chodzę regularnie na kontrole, mam robione badania i wszystko jest w porządku. To też jest kwestia dobrania, wykonania badań przed, żeby dobrać jak najbardziej odpowiednią antykoncepcję. Wystarczy przeczytać jakąkolwiek ulotkę to każdy lek może mieć skutki uboczne, dlatego ja się nie nakręcam.