Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Podwiazanie jajowodow

Polecane posty

Gość gość

Mamy z mężem 29 lat. Bliźniaki i teraz jestem w ciąży z jednym dzieckiem. Maz naciska zebym zapytala lekarza o mozliwosc podwiazania. W cala sytuacje wlaczyla sie rowniez moja teściowa. Ze lepiej sie juz zabezpieczyc. Codziennie o tym mysle i wiadomo ze to jest juz sytuacja nieodwracalna a za 10 lat moge zmienic zdanie. Sama juz nie wiem co robić jaka decyzje podjąć,pozatym nie wiem czy tez taki.zabieg wykonują na zyczenie pacjentki. Sa tutaj jakies mamusie po podwiazaniu jajowodow?

Gość gość
pozatym nie wiem czy tez taki.zabieg wykonują na zyczenie pacjentki x Większość nie wykonuje, bo to sprzeczne z polskim kodeksem karnym (zabrania się okaleczania, w tym pozbawiania płodności). Poza tym, jest tyle metod antykoncepcji, a ty wybrałaś akurat to? Poczytaj sobie o skutkach.

Gość gość
Dla kobiety w naszym kraju to nie jest legalne ale mąż może sobie zrobić zabieg bez problemu.

Gość gość
Tak wiem czytalam. Na początku bylam zdecydowana ale teraz jak czuje presję i nacisk to zaczynam sie zastanawiac. Tesciowa przy kazdym telefonie dopytuje czy pytałam ginekologa o taki zabieg

Gość gość
Mieszkam za granica i tutaj jest popularny ten zabieg. Jest to zdrowsza metoda niż „tyle innych metod antykoncepcyjnych”, nie musisz się truć hormonami, jest zapora mechaniczna. A jeśli zmienisz zdanie zawsze możesz to odwrócić

Gość gość
11:06 bo oczywiście według ciebie każda antykoncepcja opiera się na hormonach, ta? a uszkodzenie ciała w żaden sposób negatywnie nie wpływa na organizm, ta? gratuluję wiedzy, idź w swoj***agienko i nie siej głupoty

Gość gość
Fajnego masz męża...tobie kaze zrobic zabieg a sam tego nie moze? A jak mu sie zmieni i stwierdził ze chce kolejne dziecko to co? Zostawi cie dla innej? To zbyt poważna decyzja, ludzie stosują różne metody anty i jakos dają radę Ale to twoje ciało i decyzja