Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Animalia

Ciągle twardy brzuch jak kamień, 24tc

Polecane posty

Gość Animalia

Dziewczyny, wiem że nie jesteście lekarzami ale muszę się chociażby wyżalić bo już wariuje

Gość RillaFord
Ja tak miałam i miewam od 25tc (jestem w 32). Lekarz zalecił odpoczynek (L4 i leżenie w domu, robiłam tylko śniadania i kolacje, większe sprzątanie mąż, w obiadach ratowały mamy i pizzeria), biorę Nospę, magnez i Scopolan. Byłam nawet w szpitalu, na KTG wyszły skurcze, ale nie są groźne i nie wiadomo skąd się biorą. Mam trochę za dużo wód płodowych (też nie wiadomo skąd), może to być przyczyną. W zasadzie całe lato przeleżałam w domu. Teraz jest już dużo lepiej, ale nadal muszę się oszczędzać, pewnie do porodu będę na Nospie. Tyle mogę napisać z własnego doświadczenia, ale najlepiej idź do lekarza.

Gość gość
Co na to lekarz?

Gość gość
To ponoć normalne na tym etapie i częste zjawisko. Też tak miałam między 24-28 tc,brałam no-spę i magnez i leżałam. W domu, bo nie chciałam w szpitalu, była zima, sezon grypowy i nie chciałam niczego złapać.

Gość gość
Ciagle twardy nie jest normalny. Moze byc do ilus razy na dzien ale nie ciagle. Nie chce straszyc ale warto isc do lekarza i sprawdzic stan szyjki czy sie od tego nie skraca. Mi twardnial i niestety zle sie to skonczylo. Dlatego warto sprawdzić u lekarza a nie na forum.

Gość gość
mnie twardnial zwlaszcza popoludniu, lkarz zalecil magnez ,a gdy bylo naprawde zle to no spe forte i pomagalo , magnez bralam w zwiekszone dawce do porodu. Warto zrobic badania i isc do lekkarza

Gość gość
Ja ...24tc.od 6tug na.pesarze. mialam takie bole w nocy a rano plamienia ...bylam.u lek pobrano wymaz i crp 30. Ide o 17 po antybiotyk i mcmirror dopochwowo

Gość gość
Wg mnie to nie jest normalne. Ja miałam miękki jak galareta, twardniał tylko jak miałam skurcze przepowiadające ale to tylko kilka razy na dzień. Moja koleżanka miała właśnie taki twardy brzuch cały czas i mnie to dziwilo ale myślałam że skoro jest pod opieką lekarza to jest wszystko ok, jednak koleżance pękła macica w 30 tc ledwo ja uratowali ale musieli wszystko wyciac. Miała jakaś zła budowę macicy i nie wytrzymała napięcia