Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jestem niania boje sie pracować u tych ludzi

Polecane posty

Gość gość

Jestem nianią, mam 24 lata, dziecko w przedszkolu i dorabiam na pół etatu. Napisało do mnie kilka osób, najwięcej placą tacy jedni co mają 9 miesięczne dziecko, bardzo spokojne bo spotkalam się z nimi. Babka jest nauczycielką wiec pasują mo godziny jej pracy do przedszkola dziecka, są dość mili ale mają psa. I to nie rabladora czy owczarka ale ratlera z krwi i kości, co ujada jak im się wejdzie do domu. Jak u nich bylam to darl się strasznie jak weszlam, jak usiadlam to podszedl, powąchal i sobie poszedł. Ale mimo to nie wzbudza mojej sympatii. Ci ludzie mówią, że opieka tylko u nich w domu, z psem nie muszę wychodzić ale " mam brać pod uwagę, że pies i dziecko są bardzo zżyci i nie utrudniać im wzajemnych kontaktów". A ja najchętniej bym tego psa zamknęla gdzieś bo boje się, że jak im pogryzie to dziecko jak z nim będę to pójdę do kryminału.

Gość gość
Weź inną ofertę. Ja bym nie ryzykowala. Zawsze szokują mnie tacy nieodpowiedzialni ludzie, co sprowadzają przy tak malym dziecku agresywne psy. A ratlery są agresywne, kiedyś mi jeden wgryzl się w łydkę jak szlam.

Gość gość
Wpiertol psa to pralki,i masz spoko.Placa tobie za dzieciaka,a nie psa.

Gość gość
15:01 A ja mam 10 miesieczne dziecko i dwa " ratlery", czyli pinczery miniaturowe. I co o mnie powiesz? Ps. Zostawiam dziecko na łóżku z psami i razem w 3 spią.

Gość gość
HahahahahaHahahahahaHahahahahaHahahahahaHahahahahaHahahahahaHahahahahaHahahahahaHahahahahaHahahahahaHahahahahaHahahahahaHahahahahaHahahahahaHahahahahaHahahahahaHahahahahaHahahahahaHahahahahaHahahahahaHahahahahaHahahahahaHahahahahaHahahahahaHahahahahaHahahahahaHahahahahaHahahahahaHahahahahaHahahahahaHahahahahaHahahahahaHahahahahaHahahahahaHahahahahaHahahahahaHahahahahaHahahahahaHahahahahaHahahahahaHahahahahaHahahahahaHahahahahaHahahahahaHahahahahaHahahahahaHahahahahaHahahahahaHahahahahaHahahahahaHahahahahaHahahahahaHahahahahaHahahahahaHahahahahaHahahahahaHahahahahaHahahahahaHahahahahaHahahahaha Ratlerka się boi trzymajcie mnie :D :D :D faktycznie to agresywny i niebezpieczny pies. Może nogę odgryzc. Toz to pit bul z krwi i kości :D :D :D

Gość gość
Autorka boi sie, że pies pogryzie dziecko. I ma racje, bo tych psow nie da się niczego nauczyc. Jestem psią behawiorystką i wiem

Gość gość
jak dziecko im zagryzie to wuj z nimi, ich pies i ich dziecko, ale ta bestia może ciebie zagryźć

Gość gość
15:55 To nie jest 50 kg bydle, którego nie da się upilnowac, utrzymać. Bądźmy poważni. Króliki bywają większe od tego czegos zwanego psem :D

Gość gość
15:59 Trochę mi przykro, mam pinczera i to najmadrzejszy pies jakiego miałam. No fakt, nie jest piekny, ale w tej malej glowce miesci się sporo.

Gość gość
Ej, ratlerek to nie pinczer!!! Właściciele tej rasy, powinni to wiedzieć

Gość gość
Miałam kiedyś yorka. O ile był to spokojny pies to bardzo nie lubił dzieci. Jak znajomi przyjechali z córeczka bałam się i sama zamknęłam psa w pokoju. Wydaje mi się ze małe psy widza może jakaś konkurencje w dziecku dlatego są takie agresywne.

Gość gość
Bo to było obce dziecko. Autorka sama napisała, że rodzice powiedzieli, że pies i dziecko są zżyte. Wyobraż sobie, że w 99% przypadków pies akceptuje dziecko i się z nim zżywa. Psy nie są głupie i wiedzą, że dziecko jest potomstwem członków jego stada i dlatego jest dla nich nieruszalne. A autorce radziłabym poszukać jednak innej pracy, bo ze względu na swoj strach może utrudniać psu kontakt z dzieckiem a to już prosta droga do dramatu - wtedy dopiero pies może poczuć się zagrożony i stać się agresywny.

Gość gość
16:30 No ja to wiem, ale ludzie i tak mówią, że mój pies to " ratler, tylko taki wyrośnięty" i ładniejszy". Nie kazdy rozróżnia chińską podróbkę na trzęsących łapkach od pinczera. A co do agresji- mój pinczer bardzo nie lubi, jak obcy mu ludzie podchodzą do dziecka. Tak, wtedy się rzuca- ale broni swojej rodziny i ja mu na to pozwalam. A do autorki- - jeśli rodzice tego dziecka chcą, by psa nie izolować to kim jesteś, by podważać ich zdanie?