Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Leniwa123

GBS dodatni

Polecane posty

Gość Leniwa123

Dzień dobry! Szukam porad od kobiet które również mają dodati GBS. Jestem w 36 tygodniu ciąży i właśnie dostałam wyniki i strasznie się przestraszyłam. Wiem że jest on bardzo groźny dla dziecka podczas porodu ale czy dziecko jest również zagrożone jeśli jest w moim łonie? Czy moge zarazić partnera nim podczas seksu i jakie mogą być tego powikłania? Czy da się to wyleczyć i czy moge na to umrzeć gdy dostanie się do mojego krwiobiegu przez rany po np. Nacinaiu krocza podczas porodu?

Gość gość
Bzdury. Dostaniesz zastrzyk w czasie porodu. Tyle.

Gość gość
Większej głupoty dawno nie czytałam. Po prostu jest to wskazanie do podania antybiotyku w czasie porodu. Dziękuję i tyle.

Gość gość
Potwierdzam, nie umrzesz :D zamiast sie stresowac wyimaginowanym zagrozeniem latwiej byloby wyszukac w google i troche poczytac, polecam na przyszlosc. Zawsze mozna tez spytac ginekologa!

Gość gość
Dostaniesz antybiotyk przy porodzie i będzie dobrze. Wiele kobiet to ma i jest ok.

Gość gość
antybiotyk powinien być podany na co najmniej 2 godziny przed porodem naturalnym, jeśli będziesz miała cc to nic dziecku nie grozi, tobie tym bardziej ty jesteś nosicielem tylko

Gość gość
i jeszcze jedno, jeśli będzie cc to antybiotyk jest niepotrzebny ja miałam zapobiegliwych lekarzy i położną i lek dostałam przed cc, ale nie ejst konieczny tylko musisz zawiadomić lekarza i położne odpowiednio wcześniej, ze ma ta bakterię, bo nie ma co liczyć na to, ze sami się ogarną

Gość gość
mial gbs przy pierwszej ciazy - wazne aby byc w szpitalu przed odejsciem wod. w trakcie porodu dostawalam go co 3h jakos tak. porod trwal 8h. przy drugim porodzie bakteri nie wykazal wymaz.