Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Wymysla imię dla córki a szwagierka wredna mi ukradla je!

Polecane posty

Gość gość

Uwierzcie co za jedza? Ja mialam imie dla córeczki juz dawno. Okazalo sie, ze ona jest w bardziej zaawansowanej ciąży i urodziła zarejestrowala tym imieniem! Zrobila to z premedytacją jestem tego pewna! Co teraz!

Gość gość
Jakie to imię?

Gość gość
To imię to Mellodi. Ona by na to nie wpadla, jest za glupia a mi sie juz dlugo podobalo! Maz mowi, zebym sie nie przejmowała, ze jest jesccze masa innycg fajnych imion! No tak broni siostrunci

Gość gość
Opcje są dwie : 1.Wpadniesz na imię które bardziej ci spodoba i weźmiesz to drugie 2. Nie wpadniesz na takie imię i weźmiesz takie jak ustalaliscie czyli Mellody

Gość gość
Buhahahahaha :D:D:D:D:D

Gość gość
Jajcarka;))

Gość gość
Szwagierka to chüj. Mnie rodzona siostra ukradła i musiałam nowe wymyślać.

Gość gość
A mówiłaś przy swojej siostrze jakie imie? Mialas jesczze jakichs swiadkow? Np. Matke. Ja bym sie klocila. To dopiero swinstwo. Moja szwagierka zawsze robila mi chamstwo. Toteż bardzo zaskoczona nie jestem. Dla mnie opcja jest taka, powiem jak będę w większej grupie jako anegdote, ze niby ktos wymyślił imie dla corki, zawistna kobieta z rodziny je ukradla. A potem sie okazalo, ze imie bylo dla beki i dziecko bedzie sie meczyc z glupim imieniem. Zwłaszcza, ze do mojego nazwiska Mellodi pasuje, a do typowo wiejskiego nazwiska szwagierko pasuje jak wół do karety xd

Gość gość
Co to w ogóle znaczy ukraść imię? Żałosne jesteście...

Gość gość
W Polsce nie można zarejestrować imienia żeńskiego niekończącego się na "a"

Gość gość
to szczęście w nieszczęściu. Nadaj jakieś normalne imię, takie, z którego nie będą się śmiać ludzie, zwłaszcza koledzy z przedszkola, a potem szkoły.

Gość gość
Jak nie można jak można? A Berenike, nicole, inez to co?

Gość gość
Berenika chyba.

Gość gość
Nazwij ją Iga i się nie wydurniaj

Gość Odpowiedź prawna
Melody, Melodie, Melodi nie jest odpowiednia jako imię dla dziewczynki mającej narodowość polską i polskie obywatelstwo. Naruszają one bowiem przepis art. 50 ustawy Prawo o aktach stanu cywilnego (DzU 1986 nr 36, poz. 180): „Kierownik Urzędu Stanu Cywilnego odmawia przyjęcia oświadczenia o wyborze dla dziecka więcej niż dwóch imion, imienia ośmieszającego, nieprzyzwoitego, w formie zdrobniałej oraz imienia nie pozwalającego odróżnić płci dziecka”. Imiona żeńskie w polszczyźnie mają zakończenie -a, dzięki któremu możemy zidentyfikować imię, nawet bardzo nietypowe, jako żeńskie. Ponadto forma Melody, Melodie, Melodi nasuwałaby skojarzenia ze słowem melodia, a to mogłoby narazić Pani córkę na wiele przykrości. To, że w innych językach imię to jest powszechne, nie może przesądzać o możliwości nadania go dziecku w Polsce.

Gość gość
Odpowiedź prawna dziś Bzdura, w praktyce to nie działa.

Gość gość
Ale beznadziejne imię ,,dobrze że ona nie będzie takiego miała , to jest gorsze niż dzesika

Gość gość
Bo szwagierka tak samo "inteligentna " jak ty , badania pokazały że im glupszy człowiek tym durniejsze imiona dla dziecka wymyśla , ktoś tam przeprowadził badania z w rodzinach inteliegenckich ludzie nadają tradycyjne imiona a w patologiach właśnie są dzesiki brajany, Alexy i te całe "melodi" co mnie skręca jak slysze

Gość gość
Znam gościa co nazwał córkę Stella

Gość gość
A jeronimo martins to co? To dopiero osmieszajace a zarazem nie polskie imie. Mellodi kojarzy sie z Melodią a czy Melodia to cos zlego? To jak Malina, Róża. Te imiona tez maja znaczenie a nie sa osmieszajace.

Gość gość
A dlaczego masz zmieniać wybór ? Daj tak samo - co ci zrobi?

Gość gość
Nawet jak nie chcesz dać tak samotni wszystkim mów ze Twoja córka tez będzie Melodi bo to Ty wymyśliłaś i bez nerwów ze spokojem. Jak ona powie tobie, ze nie możesz to zapytaj „a kto mi zabroni?”

Gość gość
Imie dla patologii ale skoro ci sie podoba to daj to samo ;) beda dwie Melodie w rodzinie

Gość gość
Mam w połowie niepolskie korzenie i dwuczlonlwe nazwisko, moje domowe nie brzmi polsko. Iga to za krotkie imie i dobre dla psa. Moze Melania? Małgorzata albo Margareta?

Gość gość
Musi byc dwu lub trzyczlonowe i literę M. Ja i maz mamy imiona na M.

Gość gość
Podejrzewam że jak córka dorosnie i będzie chciała znaleźć pracę to będą tylko parskali śmiechem bo akurat mellody brzmi żałośnie , moja kuzynka dała dziecku Diego i wszędzie mają z niej beke, jak córka będzie chciała dostać poważne stanowisko i koło niej będzie dziewczyna z imieniem Katarzyna to wezmą ją

Gość gość
Jesteś ukrainką?

Gość gość
Powazni ludzie nie sugerują sie imieniem. Ja rozumiem brajan, kewin to plebejskie, ale Mellodi, Stella sa spoko. Diego jesli jest opalony tez spoko. Nie ukrainka. Urodzilam sie w Ameryce. Moj ojciec tylko tam mieszkał,urodził sie w rodzinie emigrantow z Polski. Nie jestem amerykanka ale obywatelska mam dwa. Aa i popatrzcie na prezes wielkiej polskiej firmy pani jest Polka i ma na imie Solange. Mozna? Mozna. Imie to tylko imie.