Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Koperta, niezadowolenie pary mlodej

Polecane posty

Gość gość

Zostalismy zaproszeni na ślub, dowiedzieliśmy sie, ze oczekują wyłącznie kopert. Para mloda otrzymala od bliskiej rodziny 200 zl w kopercie na tydzień przed slubem (poniewaz tych gosci nie będzie) i para mloda powiedziala, ze malo. My (ich rodzina) dostaliśmy od nich na slubie 300 i chcemy dac tyle samo. Natomiast kolezance pannu młodej sprezentowali 500 zl choc to nie byla rodzina. Boje sie, ze beda obrażeni, ze dostali tyle samo ale z drugiej strony to przeciez chory zwyczaj te koperty. Przecież to tylko dobra wola gości czy dzadza i ile dzadza. Nikt nie MUSI dawać.

Gość gość
Dobra wola, a sama sprawdzalas Ile kto Dal, zakodowalas i chcesz dac tyle samo. Nie badz smieszna.

Gość gość
A ja rozumiem autorkę - dostali od przyszłych młodych 300zł i taką samą kwotę chcą dać bardzo dobrze. A jak widać ta para sama daje niewiele a oczekuje nie wiadomo czego. Też miałam zaproszenie od takiej pary, u mnie na weselu byli 3 dni w hotelu, mieli zagwarantowany pokój, samochód który ich woził gdy np chcieli się przebrać itp (z sali weselnej do hotelu itp) dodam że osoby zamiejscowe więc dla mnie było to oczywiste. Na ślubie otrzymaliśmy od nich prezent w postaci pościeli z kory, ale ok, zapraszamy żeby rodzina mogła się spotkać a nie żeby dostać bóg wie co. A jak zaprosili mnie z mężem, to wierszyki o kasę, wierszyki o wino i powiedzieli żebyśmy sobie wrócili po weselu pociągiem albo busem do domu wieczorem lub nocą, bo u nich nie ma zwyczaju by gościom zamiejscowym zapewnić nocleg (dodam że to bardzo bliska rodzina, a gości zamiejscowych było 6 osób). Nie poszłam na to wesele.

Gość gość
mi się wydaje że dostając 200zł. na wesele od pary której nie bedzie na weselu jest ok.skoro to było juz tydzien temu czyli pewnie zostali skresleni z listy gości by młodzi nie płacili za nich, te 200zł. to tylko i wyłącznie dobry gest tych ludzi bo w sumie to nie musieli nic dawać a tak to sie daje takie pieniadze na szczęscie, -mi się wydaje ze te 300zł. od ciebie jest ok. skoro oni tyle dali -wydaje mie się że ta młoda jest strasznie rozczeniowa i chyba ile byś nie dała to i tak bedzie jej mało daj te 300zł