Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Gość autor 1234

Wyprawka

Polecane posty

Gość Gość autor 1234

Hej, jestem w 6 miesiącu ciąży i szykuje powoli wyprawkę. Termin mam na grudzień i trapi mnie temat z kombinezonem.. jaki rozmiar kupić , żeby dziecko w nim nie "pływalo" ale też żeby nie był opiety. 62 cm bedzie ok ?

Gość gość
Niektore dzieci rodza sie dlugie na 62. Moj syn z lutego, w kombinezonoe 68 chodzil dwa mc

Gość gość
Ja bym się wstrzymała jak najdłużej z kombinezonem, bo wszystko zależy od wymiarów dziecka. Mój synek mimo że urodził się 54cm to w kombinezonie 62 topił się bardzo długo. Taki maluszek jest skurczony. Z drugiej strony ten kombinezon powinien ci wystarczać co najmniej do marca, chyba że będzie ciepła zima to zawsze można kupić większy ale cieńszy

Gość gość
Mój w kombinezonie nie chodził. Mam dziecko z mają i w wózku był śpiwór podbity misiem, no i w aucie, w foteliku też by się nie sprawdził. Mieliśmy luźna kurteczkę, ale jak już wspomniałam mój nie rodził się zimą.

Gość Gość autor 1234
Dziękuję Wam za odpowiedź, w takim razie wstrzymam x kupnem. Chociaż mój gin i tak twierdzi , że jakie dziecko będzie dopiero dowiemy się po porodzie :)

Gość gość
Ja bym kupiła 62. Potem na wyprzedaży kupisz drugi większy jak do końca zimy ten jeden nie da rady.

Gość gość
Syn z konca stycznia, ur 57 cm! 62 to za malo, bo przeciez lepiej by mialo luz i mozna bylo na cebulke. Lepiej kupic przejsciowy cienszy kombinezon i ocieplany wklad do gondoli( albo taki jak do sanek) bedzie na lata. Z noworodkiem i tak przy -15 nie bedziesz spacerowac, wiec kombinezon potrzebny jest na powrot ze szpitala. Pluca takiego malucha sa bardzo slabe i wychodzi sie dopiero przy zerowej temp i powyzej. Wiec kupno zimowego kombinezonu jest zbedne, bo przeciez malucha ubiera sie na cebulke. W kazdym badz razie ja dalam rade bez zimowego, za to dwa cieplejsze pajacyki pod ten przejsciowy kombinezon i ocieplacz do gondoli.Malucha latwo przrgrzac , a przy takim. Dwa mc pozniej kombinezon byl juz maly. Wiec na trzy wyjscia 60-150 zl to zawrorna suma

Gość Gość autor 1234
@gość Właśnie mam już kupiony wkład do gondoli z wełnianym środkiem wiec bardzo cieply. Bardzo grubego kombinezonu nie planuje kupić. Wiadomo jak mróz będzie to nie ma opcji na spacery tylko jak będę wychodzić ze szpitala to z nosidelkiem, a ten wkład tam mi nir wejdzie. Juz chyba zaczęłam wariowac powoli,ale wolę mieć wszystko zaplanowane z góry :)

Gość gość
Do auta masz dwa kroki, wiec nie bedziesz go/ jej opatulac jak na kulig. Mowie Ci , nie ma co kupowac 62 , kup od razu kombinezon na 68 przejsciowy ale z odpinanymi butkami, podwiniesz do srodka, nie bedxie widac. Albo kup na 0-3 m gdzies na allegro czy innym olx , uzywany.Za jakies 30 zl znajdziesz calkiem fajne i prawie nowe, bo dzieciak nie zdarzy zniszczyc. Naprawde dac 100 zl za kombinezon na trzy wyjscia to duzo, za duzo, wolalabym kupic dodatkowe trzy komplety spiochow.