Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy odrobaczacie siebie i swoje dzieci

Polecane posty

Gość gość

Jak w temacie

Gość gość
Ja jeszcze nigdy, a kurde słyszałam, że się powinno :o

Gość gość
Właśnie ja natknęłam się na jakiś temat tutaj ale jakoś nikt nie pisał. Ja tez nie ale zamierzam się wybrać do lekarza. Chociaż podobno są jakieś leki bez recepty. I pomysl ze masz robaki, zygac się chce

Gość marawstala
Co jakis czas kupuje w aptece takie kropelki bez recepty : )

Gość gość
Pod jaką nazwa? Jak przebiega takie odrobaczanie? Macie robaki? Kiedy wychodzą?

Gość marawstala
W sumie nie kropelki, tylko zawiesine Na allegro i sklepach zielarskich tez można cos kupić Olejek z oregano i wybrane zioła tez mogą sie przydać : )

Gość gość
Nie, nie mamy do tego żadnych wskazań.

Gość marawstala
Ponoć każdy jest zarobaczony ale o tym nie wiemy, ja to biorę tylko to co jest dostępne, pojdziesz do apteki i cos dostaniesz

Gość marawstala
Kolezanka miała chyba przepisany Zentel

Gość gość
Wy naprawdę się nie odrobaczacie?

Gość gość
Nie, badania nic nie wykazały więc po co?! Poza tym regularne odrobaczanie środkami chemicznymi bez wskazan to idiotyzm, pomysl jaka silna substancje sobie aplikujesz.

Gość gość
19,11 nie przesadzaj ze to jakas silna subs. Ja sie odrobaczam prantelum 1-2x/rok tak samo dzieci. W zeszlym roku nie odrobaczalismy sie to ja mialam grype(nigdy wczesniej nie chorowalam) dzieci tez przeziebione i chore cala zime. A wczesniej nikt nie byl chory , nawet jak byl "sezon" na choroby.

Gość gość
19.11 a poza tym na badaniach sporadycznie wychodzi obecnosc pasozytow.

Gość gość
Tak conajmniej 2x w roku całą rodziną. W tym roku 3 raz ze względu że dzieciom wyszły w badaniach (zawsze robie to procilaktycznie)

Gość gość
Nie. Nie jestem kotem ani psem. Chorujemy bardzo rzadko, więc nie widzę związku.

Gość marawstala
gość dziś A badacie sie pod tym katem? To, ze nie czujesz nie znaczy ze ich nie masz...

Gość gość
Tak dwa razy w roku pyrantelum lub termos. Ja mąż i 4.5 latka. Teraz jestem w ciąży to się będę siebie.. w przedszkolu uważam obowiązkowo odrobacznie.

Gość gość
Tak profilaktycznie to nie, ale mając dzieci przedszkolne warto robić badania na pasożyty.

Gość gość
Dziękuję za odzew nigdy tego nie robiłam ani ja ani moja rodzina tzn mąż i córka. Z racji tego że nikt z was prawie wcześniej nie pisał poszłam do apteki i kupiłam ziołowy syrop. W tej chwili nie pamiętam nazwy. Możecie napisać jakimi preparatami się odrobaczacie? Proszę napisać jak to bedzie wyglądało? Boże jestem przerażona. Teraz odrobaczam córkę czy ja karmiąc piersia powinnam to odłożyć do czasu kiedy nie przestanę ?

Gość gość
Odrobaczanie bez badań jest bez sensu bo przez 1 podanie doraźne czegokolwiek niczego się nikt nie pozbędzie. Nie bądźcie naiwni

Gość gość
Mi weterynarz mówił, że każdy kto ma zwierzę w domu powinien się odrobaczać.

Gość gość
Bez recepty nie kupisz w aptece leku na odrobaczanie.Lekarz nie chciał mi przepisać,a pół roku do niego chodziłam z bólem brzucha. Zioła nie usuną pasożytów,jedynie podrażnia ich układ nerwowy.A jak ma się tasiemca to stosowanie ziół sprawia,że przemieści się np.do płuc czy mózgu.Tak czytałam.

Gość gość
Zentel czy peralgenium są toksyczne dla wątroby,stosowane cyklicznie powodują marskość lub stłuszczenie wątroby.Poczytajcie.

Gość Mama 2 plus 2
Ja uważam odrobaczanie jeśli nie ma się żadnych objawów za bezsensowne. Te leki na odrobaczanie to nie witaminy. Mam znajoma która cyklicznie co pół roku córkę odrobacza bo ja brzuch boli. I mówi o, brzuch ja boli znowu a niedawno ja odrobaczalam :O a mi się wydaje że właśnie ja boli po tych specyfikach. Jeśli dzieci nie mają jakichkolwiek objawów to bym tego nie podala.

Gość gość
Kupiłam vernikabon. Tez czytałam o tym ze może pasożyty tylko wygonić z układu pokarmowego. Nie działa również na lambie i inne. Wiec nie wiem czy go podawać córce czy przestać? Wczoraj o 24 bardzo bolal ja brzuch zrobiła normalna kupę. Robaków nienwodzoalam ale jak następnym razem będzie robić to w nocnik. Skłoniło mnie do odrobaczenia ponieważ. Często boli ja brzuch Miała z 2 razy gorączkę bez innych objawów ostatnio z niecały miesiąc temu. Bardzo często choruje Od wiosny często lapal ja kaszel bez innych objawów. I co ja mam teraz robić? Podawać córce ten syrop czy dać spokój?

Gość gość
Proszę o rady

Gość gość
Proszę o rady x Tobie rady nie są potrzebne. Ty już wiesz wszystko...

Gość gość
Trzeba zrobić badania pod tym kątem. Bez tego to gusła, równie dobrze możecie sobie zaparzyć miętę. :-)