Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Które mleko MM jest według was najsmaczniejsze.

Polecane posty

Gość gość

Chcę przejsc na karmienie mm i potrzebuje porady ktore jest najlepsze w smaku ?

Gość gość
Popatrz raczej na sklad bo jak dla mnie smak to jeden uj. W rossmanie mozesz kupic jednorazowe saszetki hippa i bebilon. Inne mleka moze sa w takich probkach w aptekach.

Gość gość
Syn ma skończone 6 m-cy,pije z piersi i mm bo mleko od 2 tygodni zaczęło mi zanikać. Wyjechaliśmy na nad morze i tam musiała mi się laktacja rozregulować bo jak wróciliśmy do domu to mleko zaczęło mi zanikać. Daję Nam 2 i Bebiko 2.

Gość gość
Moj pije bebilon pepti, ponoc najpaskudniejsze, a jemu smakuje. Mleko ma smakowac dziecku, nie tebie

Gość gość
Wszystkie te reklamowane i ogólnodostępne mają taki tragiczny sklad, że podawałam je przez krótki czas jak skończyłam karmić piersia. Potem jak najszybciej podawałam mleko świeże dobrej jakości nie jakieś uht dziecku, które skończyło rok życia. Podobno najlepszy skład ma mleko mami lac do kupienia tylko wysyłkowo.

Gość gość
20.13 tu autorka. moje dziecko ma skonczone 15 miesięcy, więc myślisz, że zwykłe mleko mogę już podawać? kiedyś próbowałam n próbę i nic mu nie jest i wypiło to mleczko.

Gość gość
Popatrz raczej na sklad x Otóż to.

Gość gość
W latach70 -80 dzieci karmiono mlekiem krowim od urodzenia i zyjemy. Moja corka co prawda na piersi do 2 rz, ale po roku jadla juz jogurty i budynie na mleku krowim

Gość gość
Oczywiście, że możesz podawać zwykle mleko np. świeże z Piątnicy, nie faszeruj dziecka żadnymi sztucznymi proszkami i nie wierz w reklamy, że proszki trzeba podawać do 4. Roku życia. Moje dzieci po ukończeniu 1. Roku życia piły zwykle mleko są zdrowe bez żadnych alergii i innych chorób. Bez obaw dawaj dziecku zwykle mleko.

Gość gość
W latach70 -80 dzieci karmiono mlekiem krowim od urodzenia i zyjemy. xx chyba ciebie na wsi tak karmili! Ja jestem ur. w latach 80 mi byłam karmiona Humaną, Bebikiem i Laktowitem (tego ostatniego już nie produkują), mam wpisy w ks. zdrowia, wszyscy których znam również. A masa ludzi z mojej rodziny ur w latach 70 była karmiona mlekiem tzw. niebieskim czyli zwykłym w proszku. Fakt, ze wtedy mało kto karmił piersią (choć zalecano kp do 8 mca), ale nie pleć bzdur, ze dzieciom dawali mleko krowie. Jakby tak było to nikt by od wieków mamek nie szukał i nie byłoby laktariów w szpitalach. Jesteś pusta jak bęben.

Gość gość
20.35 a ile mam tego mleczka dziennie dawać dziecku od 15 mca życia? do tej pory tylko kp, nwet nie wiem ile wypija.

Gość gość
Spróbuj około 150 albo 180 ml, najlepiej do tej ilości mleka wsyp kilka łyżeczek kaszki bezmlecznej z bobo vity np. owsianki lub manny (obie są bez cukru i innych dodatków) żeby był to sycący posiłek. Możesz ugotować kakao lub kawę zbożowa (tylko nie żadne rozpuszczalne bo są przetworzone).

Gość gość
Ja jestem z lat 70-tych,mieszkałam na wsi i mama nie karmiła mnie mlekiem krowim, lecz mlekiem z proszku.To chyba nie było modyfikowane.