Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Klikklo

Hej mam 18 lat pomożecie?

Polecane posty

Gość Klikklo

Hej mam 18 lat jestem z chłopakiem od 3 lat Miesiączke zawsze mialam nie regularna pojawiała się tak powiedzmy 7 dni ja miałam i regularnie 3 msc potem przez 2 msc nie dostawalam jej i tak dalej. Ale Ostatnie 2 moje miesiączki były krótsze niż zwykle i wgl nie czułam że je mam (A zawsze przy okresie zwijalam się z bolu) koleżanka powiedziała że może to znaczy że będzie już regularna i mialam taka nadzieję dostałam następnego msc . A tu 4 msc już nie mam.. myślałam że znowu że 2 msc nie będę mieć i przejdzie. Ale zaczęłam się gorzej czuć i stwierdziłam z chłopakiem że zrobię test okazało się że 1 kreska lecz okresu nadal nie mam myslalam że przez stres matura i to wszytsko. Ale 4 msc to dużo ostatnio lepszy mam wech i na niektóre jedzenie nie mogę patrzeć nie wiem czym to jest spowodowane często też mnie brzuch boli. Co to oznacza ? Bo słyszałam że jak dlugo się nie ma miesiączki to można być bezplodnym A ja bardzo chce z moim partnerem bobaska tylko jeszcze nie teraz po studiach za 4 lata owszem . Chce jeszcze powiedzieć że nigdy nie byłam u ginekologa i strasznie się boję iść ponoć strasznie boli. Co myślicie co mam zrobić?

Gość gość
Współżyjesz I nie byłaś u ginekologa? O rany co za ciemnogród :( Idź dziewczyno do lekarza takie zaburzenia się leczy.

Gość gość
To nie idź do ginekologa, wstydź się i umrzyj z powodu rozwijającej się w tobie choroby. Wieczny odpoczynek racz ci dać panie, a duszę twoją niech aniołowie zawiodą do nieba. Dziwne te dziewczyny. Akurat tego się wstydzą, czego wstydzić się nie powinny.

Gość gość
A co niby boli u ginekologa?? Już i tak masz rozciągnięta więc nie będzie boleć. Kurcze współżyć to się nie boisz,a do lekarza się wstydzisz. Dziewczyny małolaty mądre jesteście w gębie żeby komuś przygadac i odpyskowac a jak przychodzi życie to boicie się iść do zwykłego lekarza. Porażka. Czytam takie posty i współczuję rozumu co poniektórym. Jak można wogle w wieku 18 lat mieć nieregularne miesiączki. Może coś ci dolega dlatego warto jest się zbadać i wyrównać cykle.

Gość gość Madzik
@Klikklo, pewnie, że wizyta u ginekologa to pierwsze co już dawno powinnaś zrobić. Też miałam nieregularne i bardzo bolesne miesiączki. Nie czekałam nie wiadomo ile, tylko poszłam do ginekologa. Badania nie wykazały nic złego na szczęście. I mimo, że wtedy nie potrzebowałam zabezpieczenia przed ciążą bo nie uprawiałam seksu, to zdecydowałam się na belarę. Takie tabletki dobrał mi ginekolog. Po jakimś czasie wszystko się unormowało. Z chłopakiem też podjęliśmy decyzję o współżyciu więc mam też zabezpieczenie. I tak jest dobrze, ale wszystko pod kontrolą ginekologa więc idź czym prędzej.