Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Test ciążowy

Polecane posty

Gość gość

Cześć mam nietypowe pytanie. Właśnie miesiąc temu odstawiłam tabletki antykoncepcyjne, z powodu myśle złego dobrania ponieważ po pol roku stosowania miewałam plamienia, ogólnie złe się czułam byłam taka strasznie rozdrażniona. Uprawiam seks z chłopakiem bez zabezpieczenia, oczywiście stosunek przerywany co jak wiadomo nie daje żadnej gwarancji. W sumie uważaliśmy jak mogliśmy ale czasami bywa róznie. Okres powinnam już dostać jednak go nie ma, kilka dni temu zaczęłam wymiotować, od razu zrobiłam test kupiony gdzieś w sklepie i wyszedł negatywny. Wzięłam to za zatrucie pokarmowe. Sytuacja się właśnie powtórzyła. W nocy obudziły mnie mdłości i wymioty. Dzisiaj cały dzień jest mi niedobrze. Poza tym żadnych innych objawów. Miałam wrażenie ze delikatnie powiększyły mi się piersi ale żadnych bólów nic. Od czasu do czasu zakłuje mnie jajnik raz jeden raz drugi i tyle. Ostatni seks uprawialiśmy tydzień temu, byłam wtedy w okolicy dni płodnych, wcześniej ok 2 tyg temu tez . ciekawi mnie to bo mam mdłości, wymiotuje i mam taka ochotę na kwaśne. Nigdy raczej jie lubiałam ani kapusty kiszonej ani śledzi a teraz przychodzi taka ochota. Ja caly czas jednak myśle ze mam jakieś zatrucie pokarmowe a te zachcianki to przed okresem. Powtórzę jeszcze test dla pewności za ok tydzień jak okres nie przyjdzie.mial ktoś podobna sytuacje ? Czy na takie młodość i wymioty to nie za szybko jak na max 2 tydz od zapłodnienia ?

Gość gość
Test z moczu ma sens min. Tydzień po terminie miesiaczki. A stosunek przerywany to metoda do ciazy! Nie chcesz fabletek okej, ale sa gumki

Gość gość
Oczywiście ze są. Powiem tak, nie planowaliśmy dziecka ale gdyby było to na pewno byśmy się ucieszyli. Chłopak bardzo chciał a ja w sumie to tak obojetnie, wolałam jeszcze nie teraz ale w sumie nawet jakby było teraz to by mi nie przeszkadzało. Dlatego zrezygnowaliśmy z prezerwatyw. Bardziej nie chodzi mi o sama metodę tylko właśnie czy na takie objawy nie jest za wcześnie. Na wymioty itp

Gość gość
A to jak planowane to spoko :-) Ale mimo to 2 tygodnie to jeszcze za wcześnie. Wiadomo ze kazda kobieta jest inna. Jesli masz regularne cykle to zrob test z krwi w dniu spodziewanej miesiączki

Gość gość
za wczesnie, wmawiasz sobie. Nawet sie jeszcze nie zdazylo zagniezdzic a Ty juz chcesz objawy?

Każda kobieta reaguje inaczej na ciążę. Ale 2 tygodnie od stosunku, to za wcześnie, by czuć jakiekolwiek objawy, nawet jeśli byłabyś w ciąży. Ja na początku nic nie czułam, żadnych symptomów. Jedyny objaw to dużo większe zapotrzebowanie na sen, mega senność i zmęczenie. Zrób test z porannego moczu w dniu spodziewanej miesiączki.