Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ukraińcy w Polsce

Polecane posty

Gość gość

Mam wrażenie że imigracja ukraińska do Polski już dawno przekroczyła granice rozsądku. W ciągu paru lat opanowali nasz kraj i są dosłownie wszędzie. My też wyjeżdżamy za chlebem ale nie na taką skalę a poza tym jesteśmy rozproszeni po różnych państwach UE. Mam przeczucie że to się bardzo źle skonczy

Gość gość
Gdybyś znał trochę historią to byś wiedział ile to Polakow emigrowało a Polski i tak w okresie międzywojennym gdy w Polsce panowała bieda to był jeden z największych eksodusów Polaków w dziejach tego kraju.

Gość gość
Szybka pożyczka z żyrantem lub poręczycielem do 25.000zł na 4 lata. Wypłata gotówki w 24h a najczęściej jest to 2 godziny. Szybki wniosek wystarczy 5minut i minimum formalności. Pożyczka dostępna na stronie https://xchwilowki.pl/pozyczki_na_raty/rapida/

Gość gość
Bylem w Holandii i wiem że wielu rodaków przynosi nam hanbe. Jednak mam wrażenie że Ukraińcy są jeszcze gorsi i bardziej niebezpieczni od naszych

Gość gość
Zatrudniałem Poalkow, i Ukraińców Polacy dwa razy mnie okradli zgłaszałem sprawe a policje, Ukraińcy pracowali do późnego wieczora nie było z nimi żadnych problemów .

Gość gość
Poza tym od lat Polska wspiera i finansuje Ukrainę a co oni dla nas zrobili ? Nie mają w sobie za grosz wdzięczności. Nawet nie pozwalają na ekshumacje ofiar Wołynia. Skąd się u was bierze ta sympatia do Ukraińców? Przecież oni plują nam w twarz i nawet się z tym nie kryją

Gość gość
Czasem tak sobie myślę. Jak będzie wyglądać naszą ojczyzna za parę lat. Już dziś we Wrocławiu wszędzie pełno napisów cyrylica. A co będzie dalej?

Gość gość
Po pierwsze nie trzeba było głosować na PiS to by dofinansowania Ukraińcow nie było a po drugie jak tobie Ukraincy plują w twarz to zgłoś ten fakt na policję, tych Ukrińcow co ja znam to są uprzejmi i do tego ciężko pracują.

Gość gość
Głosowałem na PiS dlatego żeby w Polsce nie było obcych... A tu taka niespodzianka

Gość gość
No widzisz jaki niefart

Gość gość
Zgadzam się z autorem. Za dużo ich tutaj. Jak będzie ich z 10 mln to też będziecie mówić że wszystko jest ok?

Gość gość
Przy najmniej będzie komu pracować takie prawiki i jemu podobni do pracy nie pójdą darmozjady

Gość gość
Pracować? Wielu z tych Ukraińców to lenie i obiboki co myślą że im się nalezy

Gość gość
Typowe ciemnogrodzie problemy. Polakow jest pelno na calym swiecie, gdzie moga zerowac na systemach socjalnych danego panstwa, w samych Niemczem prawie milion. Niemcy napewno chetnie wymieniliby ich na Ukraincow. A jakie jest zdanie o Polakach np. w GB, to chyba powszechnie wiadomo. Wiec spojrz w lustro autorze, Ukraincy Polsce nie zaszkodza, najwiecej szkodza Polsce Polacy.

Gość gość
Ja wolałabym żeby ich tutaj nie było.zawsze swój to swój a obcy to obcy. Mam bardzo źle doświadczenia z nimi . Kiedyś jeden się bardzo chamsko do mnie przystawial nachlany. Na szczęście moi koledzy wytlumaczyli mu jak należy traktować kobiety. Od tego czasu bardzo się ich boję i jak gdzieś słyszę ten język to mam dosc

Gość gość
Ja mam chłopaka z Ukrainy i chyba mnie zdradza

Gość gość
Ja tak sobie myślę. Wcale nie Rosja jest naszym problemem a właśnie Ukraina. To jest nasz prawdziwy wróg

Gość gość
Gość 15:16 Dlaczego z nim jesteś? To wśród naszych nie ms już porządnych kawalerów?

Gość gość
Nie chciałabym Polaków, bo tez tylko zdradzają itp. Ukraińcy bardziej mi się podobają

Gość gość
nie szufladkuj Polakow bo to nie jest prawda ze wszyscy zdradzaja.

Gość gość
nie dosc ze zabieraja prace to jeszcze kobiety? A wiec jednak bedzie wojna

Gość gość
oni nam tutaj zgotuja pieklo o jakim wam sie nie snilo

Gość gość
juz teraz groza drugim wolyniem, nie szanuja gospodarzy u ktorych pracuja,w Przemyslu chodza i spiewaja piesni UPA Oczywiscie tv pis o tym nie mowi. Coraz wiecej przypadkow gdy rozbijaja auta po pijaku... bo tam to normalne ze jezdzisz nachlany, dasz pare hrywien milicjantowi i jedziesz dalej. To katastrofa dla Polski

Gość gość
Ukraińcy są fajni i lubią Polki

Gość gość
Pleciesz bzdury zatrudniałem Ukraińców oni nie łamią prawo gdyż boją się wydalenia z Polski

Gość gość
Mam kolezanke, studentka daje mi za 5zl

Gość gość
to prawda oni czesto jezdza nachlani

Gość gość
Gdyby tak było to by zostali wydaleni w Polski

Gość gość
wydala jednych a przyjada nastepni. Przez ostatni rok spowodowali wiele wypadkow takze ze skutkiem smiertelnym. Sa fatalnymi kierowcami i czesto jezdza brawurowo

Gość gość
No i dobrze, może w końcu znajdę sobie męża :) niech przyjeżdżają, z chęcią jakiegoś Ukraińca poznam, bo Polaczki same wymagania tylko mają :D