Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Saba0101

Moj chlopak placi nie zasadzone alimenty na inne dziecko

Polecane posty

Gość Saba0101

Witam mam mały problem jestem z moim partnerem juz 5 lat spodziewamy sie dziecka on ma syna z poprzedniego związku placi alimenty ale one nie są zasądzone przez sąd. Ona składahac papiery do mopsu bierze od niego zaswiadczenia o jego dochodach. Moje pytanie: jezeli ja bede składac papiery do mopsu o zasilki tez bede potrzebowala jego dochody czy to nie bedzie kolidować? Czy bedzie musial miec alimenty zasadzone przez sąd zebym ja mogla zlozyc papiery o zasiłki? Prosze pomóżcie

Gość gość
Do roboty a noe slizgac sie na zasilkach @#%@#% !!!!!!!

Gość gość
To jest właśnie patologia która rodzi się z bezmiernej głupoty urzędników w tym kraju. ALIMENTY jako takie NIE MUSZĄ być zasądzone przez sąd. Alimenty są obowiązkiem rodzica w tym wypadku ojca wobec dziecka i normalni mężczyźni płacą je dobrowolnie, a tym naszym chorym kraju wymaga się zaświadczeń i to najlepiej z sądu. Od razu ci mówię że będziesz miała pod górkę z urzędnikami, bo to dla nich sytuacja nietypowa że ktoś dobrowolnie płaci na swoje dziecko. Też będziesz musiała mieć zaświadczenie o dochodach partnera i jego oświadczenie w jakiej kwocie płaci te DOBROWOLNE alimenty na swoje pierwsze dziecko.

Gość Saba0101
Dzieki no tak jak mowie ona skladając papiery o zasiłki bierze od niego zaswiadczenie o dochodach czyli on jest tam wliczany. Wiec ja skladajac papiery nie moge go wliczycz do siebie bo jak? Przeciez nie moze byc liczony w dwie rodziny

Gość Saba0101
Mówiąc o zasiłku z mopsu mam na myśli becikowe dodatki z tytułu urodzenia dziecka wiec nie czepiajcie sie bo kazdy pobiera kto urodzi dziecko