Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość AgnieszkaK88

Kwestia dzieci i kapci domowych

Polecane posty

Gość AgnieszkaK88

Witajcie Z reguły dzieci nie lubią chodzić po domu w kapciach co nie podoba się ich rodzicom z racji brudnych od chodzenia po domu skarpet. Z moją córka jest inaczej, zawsze chod******apciach ale dla niej zawsze są dobre rozmiarowo mimo że rośnie. Niedawno miała brudne końce pięt w skarpetkach ale twierdzila że kapcie są dobre aż sprawdziłam i już 2 numery za małe więc chodząc zachaczala piętą o podłogę i tak jest ciągle. Muszę pilnować bo inaczej jej zawsze są dobre. Nie znalazłam podobnego przypadku w internecie. Czy tak będzie do czasu aż przestanie rosnąć?

Gość gość
Ja moim kupuje skarpetki z ABS ami .Dziennie ubierają czyste i nie ma tragedii bo wiadomo ze w domu się sprząta. Kapcie wiecznie gdzieś zapominaly .

Gość gość
Myślę,ze powinnas na ten temat napisac doktorat.

Gość Mama 2 plus 2
Mój od wiosny, przez całe lato chodzi po domu boso. Wczoraj pierwszy raz miał założone skarpetki od jakiś 3 miesiecy. Nie wszystkim rodzicom nie podoba się to że dzieci nie chcą chodzić w kapciach. Mój to nawet nie wiem czy chce czy nie bo mu ich nie zakładam. Sama też nie chodzę w kapciach. A tak w ogóle to skarpety plus kapcie to już dla mnie gruba przesada.

Gość AgnieszkaK88
Moja córka ma 13 lat. A wy piszecie o małych dzieciach.

Gość Adriannazxc
Mama 2 plus 2 jak to skarpety i kapcie to gruba przesada? Ja np. nosze zwykle skórzane kapcie i co zima mam je nosić na bose stopy lub chodzić w samych skarpetkach bo inaczej to przesada?

Gość gość
Ale mamy teraz lato. Stopy nie mają czasu na "odpoczynek" i szansy na naturalne kształtowanie podeszwy stopy

Gość gość
Nie znalazłas podobnego przypadku w internecie bo nikt do tej pory nie wpadł na tak debilny pomysł zajmować się taka bzdura. Właśnie wygrałas konkurs na kretynke

Gość gość
Mnie rodzice zmuszali do noszenia kapci. Po co?! Co z tego że skarpetki sa brudne, robisz pranie w rzece czy co? Nie zrozumiem nigdy takiego zachowania

Gość gość
Ale się uśmiałam, temat nadaje się do kabaretu

Gość gość
Urzekla mnie twoja historia.Cudowne pierd..o niczym.Zmyj podloge i daj dziecku pobiegac bez pantofli

Gość gość
Ja myje podłogę i nie mamy brudnych skarpet... No bez przesady!

Gość gość
Ja myje podłogę x Ubiegłaś mnie :)

Gość gość
No po prostu problem jak diabli. Sprząta w domu to dziecko nie będzie miało brudnych skarpet, proste. Ja i moje dzieci chodzimy bez kapci, nosimy jasne skarpety i nie są brudne. Bo regularnie myje podłogę.

Gość gość
moja wrecz na opak, musi miec buty jakiekolwiek rozmiar wieksze, bo inaczej sa małe . DO niedawna były albo kapcie takie z materiału, jakkolwiek to nazwac, albo skarpetki z absem, a od niedawna w lecie japonki, na znime cale klapki.

Gość uleczka131a
Proponuję zobaczyć tę ofertę dla dzieci https://www.czasnabuty.pl/pol_m_Obuwie-dzieciece-414.html Jest tu duża oferta butów dla dzieci. Nie chce dziecko nosić kapci, to może kolorowe tenisówki, trampki z motywem bajek. Coś innego co dziecko polubi. A kapcie no cóż, moje dzieci do tej pory ich nie cierpia, więc szykam pośrednich rozwiązań.