Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Weronika czy Tamara? Jak dac córce na imię?

Polecane posty

Gość gość

Mam ogromny dylemat. Imię Weronika zawsze uważalam za bardzo ładne, jednak w ostatnim czasie niezwykle spodobało mi się imię Tamara. Niestety moj ojciec i ojciec męża bardzo krytykują to imię! Wiem ze Tamara jest mega oryginalne i trochę się boję czy ni za bardzo ze względu na np. szkołę i reakcje rówieśników w przyszłości. Na dodatek ta krytyka... równocześnie Weronika jest bezpieczniejsze, lecz bardziej oklepane. Porod lada moment. Co wybrać i dlaczego? Poza tym obawiam się, że corka będzie duza kobietą po mężu i Tamara może być hmm zbyt ciezkie... natomiast Weronika jest juz w rodzinie i wsrod znajomych... co za dylemat!!!

Gość gość
z tych dwóch Weronika ładniejsze

Gość gość
Weronka ,mi się imię Weronika nie podoba jeszcze małemu dziecku ujdzie a dorosłej kobiecie to dziwnie brzmi. A zreszta to tobie ma sie podobac.Nie słuchaj rodziców ,teściów itp.oni mieli swoje dzieci mogli sobie nazywać, będziesz zalować kiedyś za parę lat ze kogoś posluchalas,a to twoja córeczka. Kiedyś gdzieś w Internecie przeczytałam że to imię które czujesz silno trzeba dać dziecku .Bo gdy się dziecko rodzi dostaje duszę,dalszy ciąg tego też był przeczytałam to kiedyś w Internecie. Ja też drugiemu synowi dałam modne imię,i dobrze nie będzie się kiedyś wstydził ,jakiś Franków czy Jaskow,koleżanka urodziła Jagode,a inna ma syna Kosmo. Dużo jest też Alanow,mi się podobavosobiscie imię Paula.Ale już mam dwójkę i wystarczy. Jeśli czujesz Tamara daj jej na imię Tamara,a rodzina się przyzwyczai,,sąsiadka ma Nadię .To twoje dziecko na cale życie. Nie uszczesliwiaj innych.Bo to twoja córeczka. lekkiego i szybkiego porodu ci życzę.

Gość gość
nooooo Weronika strasznie oklepane, kolejna Weroncia.To już było ,teraz nie modne,Tamara lepsze.Ta Nadia ,fajnie bardzo ładnie,.Pozdrawiam

Gość gość
Tamara to piekne, rzadkie imie

Gość gość
Tamara to imię rosyjskie.

Gość gość
Dziękuję za wszystkie podpowiedzi i opinie!