Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Zwroty na olx

Polecane posty

Gość gość

Witam. Jal wyglada sprawa ze zwrotami rzeczy zakupionych przez Internet od osób prywatnych? Otóż sprzedalam dziewczynie buty, dostała je o stwierdziła ze chce je zwrócić bo sa za małe pomino tego ze wg opisu wszystlo się zgadzała. Zgodzilam się na zwrot A ta kobieta odeslala mi ten sam model ale podrobiony!!! Co mam robić i jak udowodnić ze te buty to jakaś kpina?

Gość gość
Dodam ze chodzi o buty które nie należały do tanich... Cena ich to 1200zl

Gość gość
Nie musisz przyjac zwrotow. Normalnie piszesz jej, ze to nie sa te same buty i ze jesli wysle Ci pieniadze na odsylke, to jej odeslesz i ze ma 7 dni na decyzje, bo inaczej wyrzucasz. Napisz jej tez, zeby sie cieszyla, ze nie zglaszasz proby oszustwa na policje.

Gość gość
Masz jakiś dowód, jakie buty posiadałaś przed wysyłką? - paragon, wyraźne zdjęcia? Jeśli tak, a zwrócone buty nie są tymi samymi, odeślij podróby i odmów zwrotu kosztów, bo się nie należą. I tyle.

Gość gość
Właśnie nie mam żadnych zdkec, ogłoszenie już skasowalam zaraz po sprzedaży. Dziewczyna kłamie ze to te buty, nie ma sobie nic do zarzucenia i sama mnie straszy policja ze próbuje ja oszukać. Pierwszy raz mam taka sytuację.

Gość gość
tzn zdjęcia butów mam ale w sumie na nich nie ma szczegółów takich jak detale itp a paragon jest załączony do nich

Gość gość
Nieźle, ja jestem sprzedawca na allegro to miałem już dużo oszustów kupujących ale czegoś takiego jeszcze nie. Najczęściej ludzie oszukują że przelali pieniądze, podrabiaja kwity przelewów... ja czekam grzecznie 7 dni nie ma kasy to zwrot prowizji. Najgorsze jest, że klikaja iż zapłacili i jestem w plecy 10%.

Gość gość
Pomocy co moge jeszcze ewentualnie zrobić? Dziewczyna wypisuje ze natychmiast chce zwrotu pieniędzy i straszy policją. Odwraca kota ogonem i ciągle brnie w tym kłamstwie że to te buty jej wysłałam... Jestem lekko podlamana bo nie były tanie...