Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co mam robić? Wrzód na twarzy:(

Polecane posty

Gość gość

Zrobiło mi się jakieś cholerstwo na brodzie, na lini żuchwy prawie na środku, okropnie spuchło i wygląda jakbym jakiś badziewny implant miała. Jest zaczerwienione, ale nie ma takiej końcówki żeby było można wycisnąć. Przykładam czosnek, trochę opuchlizna schodzi, ale wątpię w to , że się rozejdzie, bo za duże. Czasem mam o wiele mniejsze i po tym czosnku rozłazi się i znika. Teraz nie wiem czy to przekłuć, smarować maścią ichtiolową czy co z tym gównem robić. Zna któraś z Was dobry domowy sposób na takie rzeczy?

Gość gość
Do lekarza

Gość gość
Do dermatologa. Ogolnie z dziwnymi syfami nie powinno sie nic samemu robic, bo sobie zaszkodzic mozna.

Gość gość
Nie czosnek, tylko soda oczyszczona (łyżeczka na pół szklanki wody, namoczyć gazik i przykładać na jak najdłużej się da).

Gość gość
Najlepiej do dermatologa, a jeśli nie to do apteki i też coś doradzą

Gość gość
Idz do apteki, dadza ci jakas maść, gruba warstwa na noc, na to plaster. Jak nie pomoze to niestety lekarz. Jak bylam mala to moja mama wszystko leczyla tormentiolem :)

Gość gość
Do dermatologa w tym tygodniu nie pójdę, bo jestem od rana do nocy zawalona robotą. Byłam tydzień w szpitalu z zapaleniem jajników i muszę nadrobić zaległości, nawet zwolnienia po tym szpitalu nie mogłam wykorzystać, bo za 2 miesiące idę jeszcze do szpitala na operację- guz jajnika. Siedzę w pracy od 8.00 do 19.00 i czasem płaczę z bólu, ale co robić, muszę tak, bo inaczej stracę pracę, a jestem sama z dzieckiem. Spróbuję tej sody.

Gość gość
To bolesny czyrak. Mam takie często niestety. Kup sobie albo olejek z drzewa herbacianego albo maść ichtiolowa i smaruj tym kilka razy dziennie opuchlizna powinna minąć szybko ale zanim zejdzie czyrak to może potrwać trochę. Nie dotykaj go tez rękami bo możesz roznieść bakterie.

Gość gość
Whaaat? Masz guza jajnika? Wyszlo dopiero podczas wizyty w szpitalu czy wiedzialas o nim wczesniej? Duuuuzo zdrowka Ci zycze !!

Gość gość
To moze w szpitalu sie tego nabawilas. Moze tez sprawy hormonalne? Bo mowisz o jajnikach itd Nie ruszaj tego, dbaj o higiene. Smaruj masciami ale tez nawilzaj kremem do afopowrj skory

Gość gość
Ja to bym smarowała olejkiem z drzewka herbacianego i amolem, żeby wysuszyć. Ale jak piszesz o jajnikach, to może i hormony tu "zadziałały" więc może lepiej pokazać to lekarzowi. Choćby interniście. Ps. Niech Ci się zdrowotnie wszystko powiedzie!

Gość gość
Mam jakiś nowotwór, z badań wychodzi , że niezłośliwy. To na pewno od hormonów. Kupię dziś olejek herbaciany, bo już parę osób pisze. Maść ichtiolwą zastosuję na noc. Dziękuję Wam bardzo :)