Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Mamy ktora zna sie troche na modzie?? Pomozcie!!

Polecane posty

Gość gość

Zaczne od tego ze jestem typem mamy jeansy + tshirt +trampki wiec eleganckich rzeczy w szafie nie mam poza dwiema sukienkami ;) Potrzebuje porady....we wrzesniu ide na wesele mam prosta przylegajaca sukienke przed kolano w kolorze bezowym i do tego klasyczne niskie szpilki w koloze nude (wiec prawie taki sam kolor jak sukienka). No i teraz pytanie- jakie dodatki?? Chce to troche ozywic kolorem ale jaki kolor wybrac- torebka? kolczyki? zakiet? Dajcie jakies propozycje.. Co do mojego wygladu- 179cm, szczupla, naturalne rude wlosy (kolor miedziano- kasztanowy), zielone oczy.

Gość gość
Do beżu pięknie pasuje złoto i srebro a także czerń. Czerwień tez dobrze współgra.

Gość gość
ale jej poradziłaś... ma założyć czerwony żakiet do rudych włosów, haha. Autorko, wykorzystaj swój atut tj. zielone oczy! Czyli coś zielonego w obrębie głowy, co je podkresli, np. kolczyki, naszyjnik, szal... Stary chwyt polityków mający wzbudzać zaufanie i podkreslać profesjonalizm (niebieska koszula plus niebieskie szkła kontaktowe) zawsze działa.

Gość gość
Jak masz rudy łeb, to już nic więcej nie kombinuj

Gość gość
Ja bym kombinowała z zielenią lub czernią, ewentualnie złoto. Skoro musisz kupić żakiet, to weź sukienkę ze sobą i do niej dobieraj, żeby się w domu nie okazało, że jednak nie pasuje np. krojem. Ja bym zaczęła od żakietu właśnie (ew. narzutki, szala, co tam potrzebujesz do tej sukienki), bo to największy element i najtrudniej będzie go dobrać, biżuteria zawsze się jakaś znajdzie. W zależności od tego, jaka to sukienka (dekolt duży/mały?) dobierz naszyjnik, kolczyki, bransoletkę - dwa z tych, żeby nie było przesytu. Np. jak sukienka nie ma za bardzo dekoltu to mogą być kolczyki i bransoletka, jak ma większy to naszyjnik i kolczyki albo naszyjnik i bransoletka. Możesz też coś wpiąć we włosy jeśli będziesz robić koka czy coś takiego. Co do torebki to przy tych dodatkach, które Ci podałam, postawiłabym na coś beżowego, cielistego. Ja mam klasyczną czarną kopertówkę i co prawda nie zawsze pasuje, ale nie chodzę na takie imprezy na tyle często, żeby mi się chciało kupować dodatkowe.

Gość gość
Ja bym założyła czerwone szpilki tyłu sandałki i jakieś złote kolczyki. Do tego jakaś gładka fryzura.

Gość gość
Typ urody musisz mieć ciepły, i możesz spokojnie sięgnąć po intensywną zieleń, mocny fiolet, ciemny pomarańczowy... Wygooglaj sobie tablice kolorystyczne np. na blogu "urugwajska kontrolerka" (linka nie mogę wstawić), zobacz, do jakiego podtypu ci najbliżej a potem w jakich kolorach z jego palety byś się dobrze czuła do tej sukienki. Potem tylko trzeba będzie znaleźć daną w rzecz w konkretnym kolorze.

Gość gość
Biały żakiet i złote dodatki będą pasowały.

Gość gość
11:57 odezwała się znawczyni mody Hahaha na pewno w twoim zielonym szaliku będzie wyglądać jak gwiazda Hahaha już nie wspominając o złotej radzie wprost z babskich szmatławców „kolor niebieski wzbudza zaufanie” Hahaha a jeszce każesz jej pchać szkła kontaktowe w oczy. CHyba zwariowałas. Używaj czasami mózgu zamim coś napisEsz

Gość gość
Czarny zakiet i zlote zlote dodatki.

Gość gość
Skoro masz prosta beżowa sukienkę i szpilki, to może poszukaj jakiegoś czarnego żakietu, ale nie prostego, tylko ozdobnego, może jakaś koronka albo złoty haft?

Gość gość
Potwierdzam, czern i zloto, elegancko i klasycznie.

Gość gość
Tu autorka. Dzieki dziewczyny za podpowiedzi!!!! Sukienka nie ma prawie w ogole dekoltu, a ja nie nosze zadnej bizuterii wiec w gre wchodza tylko kolczyki ktore jeszcze od czasu do czasu ubiore. Pewnie w takim razie postawie na czarny zakiet i moze zielone dlugie kolczyki ala "szmaragdowe" tylko tansza wersja ;) Wlosy bede miala rozpuszczone i zrobione takie retro fale na jeden bok wiec przynajmniej jeden kolczyk bedzie widac ;) Jeszcze raz dziekuje i uciekam na ebay szukac mojej garderoby ;) Milego dnia!!

Gość gość
Zakiet czy plaszcz albo szeroki szal nie czarny, nie bialy i nie czerwony, to nieelegancki kolor i zle wychodzi na zdjeciach. Na yt Radzka ma poradnik jak ubrac sie na wesele jako gosc.

Gość gość
13:59 czarny nieelegancki???? Nie ma nic bardziej eleganckiego niż czerń!!! No ale jak twoim autorytetem są juciuberki to nic dziwnego ze takie masz pojęcie

Gość gość
13:01 "o złotej radzie wprost z babskich szmatławców „kolor niebieski wzbudza zaufanie” Hahaha a jeszce każesz jej pchać szkła kontaktowe w oczy. CHyba zwariowałas. Używaj czasami mózgu zamim coś napisEsz " xx nikt jej nie kazał zakładać niebieskiego ani soczewek, to było porównanie! bezmózga szm/ato :)

Gość gość
Bialy i czarny na ogol odpadaja na wesele a czerwony to nieelegancki kolor. Radzka radzi obejrzec zdjecia slubne np. krolewskich rodow.

Gość gość
14:06 szmata to cię urodziła a robił kanalarz miękkim ujem. Jesteś tak głupia ze dawno nie czytałam tutaj tak tępych wypowiedzi ale cóż tylko współczuć.

Gość gość
14:08 A widziałaś jaka sukienkę miała siostra kate middleton na ślubie księżnej ????? BIAŁA!!!!!

Gość gość
14:06 szmata to cię urodziła a robił kanalarz miękkim ujem. Jesteś tak głupia ze dawno nie czytałam tutaj tak tępych wypowiedzi ale cóż tylko współczuć. xx dawno nie czytałaś tępych wypowiedzi bo pojawiły sie one jak się tu przyszlajałaś szloro, temat jest dla modnych i eleganckich więc wypyerdalaj stąd szmaciaro :)

Gość gość
14:06 szmata to cię urodziła a robił kanalarz miękkim ujem. Jesteś tak głupia ze dawno nie czytałam tutaj tak tępych wypowiedzi ale cóż tylko współczuć. xx twój stary spuścił się na gnojówkę i wykiełkowałaś pasztetówo

Gość gość
14;16 możecie obydwie zniknąć z tego tematu??? Bo piszecie zupełnie nie na temat. A jak masz problem z panowaniem nad emocjami to polecam psychologa

Gość gość
No faktycznie, z tym czarnym to będzie wyglądała "super"... Dziewczyna o delikatnej urodzie, delikatna sukienka, delikatne buty i ŁUP wielka czarna plama żakietu do tego :D :O

Gość gość
14:18 Dlaczego obydwie? Ja ci poradziłam podkreślić urodę oczu zielonych i użyłam analogii do tego jak radzą politykom, a przyszła jakaś tepa łyżwa która nie potrafi czytać i mi wciska, że kazałam ci zakładać soczewki i jeszcze mnie obraża!